Σοβαρές αποκαλύψεις για σχέδιο του τουρκικού προξενείου της Θράκης να καταλήξουν σε αδιέξοδο οι προσπάθειες για κάθοδο μουσουλμάνων υποψηφίων με απήχηση στις τοπικές κοινωνίες στα ευρωψηφοδέλτια όλων των ελληνικών κομμάτων, έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος και σχολιαστής Σταύρος Λυγερός στο δελτίο ειδήσεων του Star.

O Στ. Λυγερός συμφώνησε με την παρατήρηση της Μάρας Ζαχαρέα ότι πρέπει να αποφευχθεί η κομματική εκμετάλλευση εθνικών θεμάτων και επισήμανε ότι αυτή την περίοδο έχουμε μία προεκλογική «επίθεση» της Άγκυρας στη Θράκη. Όπως πρόσθεσε ο γνωστός δημοσιογράφος και σχολιαστής, αυτά που έδειξαν τα πρόσφατα ρεπορτάζ για τη Θράκη και τους υποψηφίους είναι κάποιοι «λίθοι» μόνο από τη συνολική εικόνα .

Ο κ. Λυγερός ανέφερε ότι η πραγματικότητα είναι ότι το τουρκικό προξενείο έχει δώσει εντολή σε μουσουλμάνους πολιτευτές όλων των παρατάξεων και σε σημαντικά στελέχη της μειονότητας να μην συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια των ελληνικών κομμάτων! Ο λόγος είναι ότι θέλει να συσπειρώσει εκλογικά και να ελέγξει τη μειονότητα, κάνοντας επίδειξη δύναμης στις ευρωεκλο��ές, μέσω της στήριξης του μειονοτικού ψηφοδελτίου.

«Γι’ αυτό και εάν δείτε, τα ψηφοδέλτια των κομμάτων δεν έχουν μουσουλμάνους υποψηφίους και μάλιστα γνωστούς στη μειονότητα. Και η Σαμπιχά ήταν μία υποψηφιότητα που χάλαγε τη σούπα. Αν μπήκε ο βοηθός του βουλευτή Ζεϊμπέκ έγινε την τελευταία στιγμή, μόνο και μόνο για να αποκλειστεί η Σαμπιχά» εξήγησε ο γνωστός δημοσιογράφος.

«Και μη μας εκπλήσσει. Δεν είναι ό, τι καλύτερο να ανταλλάσσουν κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ή και αύριο να δούμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δίνουν διαπιστευτήρια στο κόμμα το τουρκόφρονο, το κόμμα του αυτονομιστή Σαδίκ το οποίο κατεβαίνει. Όλοι έχουν περάσει από εκεί, έχουν φωτογραφηθεί και έχουν στείλει το μήνυμα ότι στις εκλογές αυτές ψηφίζουν το συγκεκριμένο κόμμα. Και μιλάμε για στελέχη ελληνικών κομμάτων που στηρίζουν το τουρκόφρονο κόμμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα στη Θράκη και ορισμένοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Ή αν κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τότε έχουμε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα» κατέληξε στο σχόλιό του ο Σταύρος Λυγερός.