Ρεπορτάζ Βαγγέλης Γκούμας

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης όταν προσπάθησε να δει από κοντά τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ Γλυφάδας.

Δέχθηκε φραστικές επιθέσεις σε όλη τη διάρκεια της αυτοψίας που έκανε σε χώρο λίγων τετραγωνικών που - όπως φαίνεται στις αποκλειστικές εικόνες του Star - στεγάζονται μαζί πολλά ιατρεία.

Εκεί όπου λίγη ώρα νωρίτερα οι γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων μας περιέγραφαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όταν αναγκάζονται να εξετάζουν μαζί τους ασθενείς σε ένα μικρό δωμάτιο.

Ο υπουργός Υγείας, ακόμη και την ώρα που άκουγε τα προβλήματα των γιατρών και των ασθενών, δεχόταν συνέχεια επιθέσεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα μεγάλα προβλήματα με την έλλειψη χώρων δημιουργήθηκαν μετά την πρόσφατη φωτιά που έκαψε σχεδόν έναν ολόκληρο όροφο.

Μάλιστα, όπως βλέπετε στα τηλεοπτικά πλάνα, ανάμεσα στα καμένα βρέθηκαν φάκελοι με δικαιολογητικά συντάξεων αλλά και ένσημα πολλών ετών!

Η ένταση συνεχίστηκε και έξω από το κτίριο, όταν ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να μιλήσει για τις λύσεις που πρέπει να δοθούν.

Την ίδια στιγμή γνωστή φαρμακοβιομηχανία προσέφερε φάρμακα αξίας δυο εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη ανασφάλιστων ασθενών.

Σύμφωνα και με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, τα φάρμακα θα δοθούν στα δημόσια νοσοκομεία και τα κοινωνικά ιατρεία, την ώρα που οι εκτιμήσεις του υπουργείου μιλούν για πάνω από 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους.