Καταγγελίες - σοκ διατυπώνει εις βάρος μουσουλμάνου υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η εφημερίδα «Ριζοσπάστης», μία μόλις ημέρα μετά τις καταγγελίες για εμπλοκή του τουρκικού προξενείου στην αποπομπή από το ψηφοδέλτιο του κόμματος της μουσουλμάνας Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά, τις οποίες πάντως η Κουμουνδούρου διαψεύδει κατηγορηματικά.

Αυτή τη φορά πρόκειται για τον υποψήφιο περιφερειακό ��ύμβουλο, Αχμέτ Κουρτ, που είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από λίγο από υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, καθώς σε ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρεται ότι οι θέσεις του δεν συνάδουν με τις δικές του.

kourt4-630x400.jpg


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Αχμέτ Κουρτ όχι μόνο είναι πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, που είναι γνωστή για τις στενές σχέσεις της με το Τουρκικό Προξενείο, αλλά και έχει στενές σχέσεις με το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ, το οποίο μάλιστα φέρεται διατεθειμένο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα επίσης με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» ο Κουρτ στηρίζει το μειονοτικό σχήμα, καθώς με δήλωσή του εξέφρασε “θαυμασμό για την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές”, προσθέτοντας ότι “είναι απόλυτη η πίστη του πως η τουρ��ική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας”»!

Τα «παράδοξα» δεν σταματούν εδώ, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα Τουρκικά Νέα, ο Κουρτ μετέβη πρόσφατα στην Τουρκία, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ και επισκέφθηκε μεταξύ των άλλων τουρκικών κ��μμάτων το φασιστικό ΜΗΡ (Γκρίζοι Λύκοι) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στον οποίο ο Κουρτ έδωσε και μία πλακέτα του συλλόγου ΤΕΞ ! Η «απονομή» έχει μάλιστα απαθανατιστεί από τον φωτογραφικό φακό.

kourt2.jpg


Η υπόθεση αυτή προκαλεί νέο σάλο αντιδράσεων εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και δημιουργεί πρόσθετα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται οι υποψήφιοι του κόμματος, είτε για το ευρωψηφοδέλτιο είτε για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Προστίθεται επίσης στις αντιδράσεις για τις δηλώσεις σε ΜΜΕ του υποψήφιο�� ευρωβουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Χριστόπουλου. Ήδη σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου αναφέρει ότι προκύπτει μείζον θέμα για το ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποψηφιότητά του, καθώς κατηγορεί τον κ. Χριστόπουλο ότι με τις παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ αποδομεί τις πάγιες "εθνικές μας θέσεις, και απροκάλυπτα αμφισβητεί την ίδια τη Συνθήκη της Λωζάννης".

Στην κ. Ασημακοπούλου απάντησε σε υψηλούς τόνους ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος ανέφερε:

« Ο ακροδεξιός λόγος της ΝΔ του κ. Σαμαρά αποκαλύπτεται πλέον σε όλες του τις διαστάσεις, μέσω της ακραίας εθνικιστικής και διχαστικής μισαλλοδοξίας. Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη για τα συμφέροντα της χώρας, που αναγνωρίζει στους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της Τουρκίας ρυθμιστικό ρόλο στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας μας».

Σε άλλη ανακοίνωση, του Γραφείου Τύπου του, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει επίσης ότι «τις τελευταίες 2 ημέρες βλέπουμε την αποθέωση της επικίνδυνης ανευθυνότητας από την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στην προσπάθειά τους να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντιλαμβάνονται το πόσο κρίσιμο και ευαίσθητο είναι το μειονοτικό ζήτημα στη Θράκη».