Με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς, από τον οποίο ενημερώθηκε και επισήμως για την πιστοποίηση της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε μετά τη συνάντηση:

«Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του πλεονάσματος, πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η Ελληνική Οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων. Απομακρυνόμαστε σιγά σιγά από την κρίση και θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας».

Εξερχόμενος επίσης του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου:

«Μετά από τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια η Ελλάδα στάθηκε όρθια, στάθηκε στα πόδια της και ατενίζουμε το μέλλον πια, με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία. Όλα τα άλλα, όπως ξέρετε, είναι κανονισμένα στις συμφωνίες που έχουμε κάνει».

Όσον αφορά τη σημερινή δήλωση εκπροσώπου της Κομισιόν για τη λήξη των συζητήσεων με την Ελλάδα για το χρέος, στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, απάντησε: «Εντάξει. Θα ξεκινήσει η συζήτηση και θα δούμε πότε θα τελειώσει. Σημασία έχει ότι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, ότι πηγαίνουμε πολύ καλά. Αυτό έχει σημασία. Όλα τα άλλα προβλέπονται στις συμφωνίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα».

Σχετικά πάντως με το ποια θα είναι η ελληνική πρόταση, ο κ. Στουρνάρας αρκέσθηκε να απαντήσει: «Θα δούμε».