Πυρ και μανία με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χριστόπουλο είναι η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον Βήμα FM, κατηγόρησε τον κ. Χριστόπουλο αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ για άγνοια και επιπολαιότητα στο θέμα της Θράκης με αφορμή τη δήλωσή του πρώτου ότι «η μειονότητα είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα».

«Δεν έχει πει κανείς άνθρωπος τόσα χρόνια μια φράση τέτοια, η οποία -όσα χρόνια ασχολούμαι με τη Θράκη και τις μειονότητες- να είναι τόσο ακραία. Ούτε ένας Τούρκος εθνικιστής! Χρειάζεται μια σοβαρότητα το θέμα της Θράκης» τόνισε η κα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο τουρκικό μείγμα, παρά τις προσπάθειες που διάφορες ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν επίσης λόγω άγνοιας ή μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε το ζήτημα είναι… τι να πω; Αυτά τα πράγματα δηλώνουν τόσο πολύ μεγάλη άγνοια του θέματος, που με προβληματίζει πάρα πολύ».

«Δεν είναι εκ προθέσεως. Είναι χειρότερο από αυτό. Είναι από άγνοια, είναι λάθος και επιπολαιότητα. Δεν το κάνουν επίτηδες. Απλώς δεν ξέρουν! Δεν έχουν τη γνώση και δεν έχουν ασχοληθεί, δεν έχουν καθίσει να ασχοληθούν με το πραγματικό πρόβλημα της Θράκης και όσοι έχουν ασχοληθεί, ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν δηλώσεις με τέτοια επιπολαιότητα. Ξέρουν ότι της χρωστάμε της Θράκης ως χώρα» υπογράμμισε η κα Μπακογιάννη.

Μάλιστα, κλείνοντας σημείωσε με νόημα πως η κα Σουλεϊμάν, που κόπηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να χωρέσει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και μάλιστα «ως κανονική επιλογή και όχι ως αντιδραστική, επειδή προέκυψε αυτό το θέμα».