Για κρυφή ατζέντα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός προετοιμάζει για τον ελληνικό λαό ένα νέο μνημόνιο.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την περιοδεία του στην Κρήτη υποστήριξε το έχει ήδη συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς και, όπως τόνισε, σε αντάλλαγμα πήρε τα «δώρα» της κ. Μέρκελ και την στήριξη του κ. Σόιμπλε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το πραγματικό προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Σαμαρά περιέχει απελευθέρωση απολύσεων, γενίκευση της ενοικίασης εργαζομένων ακόμα και στο δημόσιο, κατάργηση τριετιών που σημαίνει ότι όλοι οι μισθοί θα πάνε στο επίπεδο του βασικού, κατάργηση οικογενειακών δικαιωμάτων και νέα μείωση συντάξεων ακόμα και των αναπηρικών.

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, o κ.Τσίπρας επανέλαβε ότι «το πραγματικό δίλ��μμα αυτών των ευρωεκλογών δεν είναι αν είναι καλύτερος ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς. Το πραγματικό δίλημμα είναι με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα; Είναι με τον Σόϊμπλε και τα μνημόνια ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ανατροπή και την αξιοπρέπεια του λαού μας;».

Επίθεση στον Σόιμπλε

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε για αλαζονεία τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε υποστηρίζοντας ότι με πρόσφατες δηλώσεις του επεμβαίνει παραμονές των ευρωεκλογών στα εσωτερικά θέματα της χώρας πλέκοντας, όπως είπε, το εγκώμιο στις περικοπές των μισθών στη Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Για το κοινωνικό μέρισμα

Αναφερόμενος στην διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για την μεγαλύτερη απόπειρα προεκλογικής εξαγοράς συνειδήσεων από τη σύσταση του ελληνικού κράτους.

«Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ»

Από τα Χανιά, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη του κόμματος του στις εκλογές του Μαΐου υποστηρίζοντας ότι σύντομα θα στηθούν και εθνικές κάλπες λέγοντας ότι «η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να καθίσουν στο σκαμνί όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της οικειοποίησης των τραπεζών».

Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει όλα τα όπλα της δημοκρατίας, του Συντάγματος, και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης για να εξαλείψει το καρκίνωμα της διαπλοκής που παραμορφώνει το σώμα της πατρίδας, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, μετατρέπει την πολιτική σε σέρβις μεγάλων συμφερόντων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμα φορά επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα θέσει το θέμα του κατοχικού δανείου από την Γερμανία ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Κρήτης καλώντας τους πολίτες του νησιού να αναδείξουν με την ψήφο τους υποψηφίους που στηρίζει.