«Αξίζουμε την αξιοπρέπεια μας, αντιδρούμε στο ξεπούλημα της χώρας μας, σπάμε την αλυσίδα υποταγής των λαών της νότιας Ευρώπης στη γερμανική κυριαρχία, πετάμε από πάνω μας την απελπισία και την απόγνωση»: Με αυτά τα λόγια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, από το Ρέθυμνο, όπου περιόδευσε σήμερα από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα, κάλεσε τους Έλληνες, να συμμετέχουν στον αγώνα που ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος, όπως είπε, έχουν κηρύξει στο σχέδιο της Μέρκελ για εγκλωβισμό των Ελλήνων στον φόβο.

Τους ζήτησε επίσης να μην αποδεχτούν το δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας, αλλά με τη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές, αλλά και στις τοπικές διαδικασίες, να απαντήσουν στο δίλημμα «Ελλάδα ή Μέρκελ».

«Με απειλές, φόβο και καταστροφολογία, προσπαθούν να μας γυρίσουν πίσω, με καθεστωτικούς χειρισμούς να επιστρέψουμε σε ένα επίπεδο ζωής όπου θα κυριαρχούν οι χαμηλοί μισθοί, η εργασ��ακή ανασφάλεια, οι επισφαλείς εργασιακές σχέσεις, ενώ θα υπάρχει αυξημένο δημόσιο χρέος, το οποίο σε δύο χρόνια θα έχει φτάσει το 200% του παραγόμενου προϊόντος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι στην Κρήτη δεν υπάρχει πλέον παραγωγή.

Δήλωσε, επίσης, ότι θα είναι στο πλευρό των Κρητικών και ότι θα μπει μπροστά ώστε να μην επιτραπεί η εναπόθεση των χημικών όπλων της Συρίας νότια της Κρήτης.