​«Δεν είμαστε ούτε με το αριστερό, ούτε με το δεξί λάθος». Αυτό τόνισε την Τρίτη του Πάσχα ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σ.Θεοδωράκης, ο οποίος παρομοίασε την Ελλάδα με ναυάγιο, στο οποίο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που το προξένησαν, μελετούν τη «συμπεριφορά των ναυαγών», ενώ από την άλλη, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο «αριστερός λαϊκισμός», λέει στο ναυαγό «μείνε εκεί, θα ψηφίσω ένα νόμο και θα γίνεις από ναυαγός καπεταναίος».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Θεοδωράκης, εξέφρασε την επιθυμία το κόμμα του να γίνει «ρυθμιστής», προκειμένου να «αναγκάσει» τα κόμματα «να αφήσουν τα παλιά κιτάπια τα φιλελεύθερα ή τα μαρξιστικά».

Σε ερώτηση για το αν «βλέπει» τον εαυτό του πρωθυπουργό, ο γ��ωστός δημοσιογράφος είπε πως έχει δεχθεί το χειροκρότημα του κόσμου και δεν έχει κανένα «απωθημένο εξουσίας».

Σχετικά με τις κυβερνητικές συνεργασίες ανακοίνωσε πως μετά τις ευρωεκλογές το Ποτάμι θα θέσει 20 ζητήματα στα άλλα κόμματα και από τις απαντήσεις τους θα κριθεί με ποια μπορούν να προχωρήσουν.

«Όλοι οι καλοί δε χωράνε στο ποτάμι», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι επιθυμεί τη συμμαχία και με στελέχη από τη ΝΔ ή από το ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα παραμερίσουν όπως είπε, τις «αρτηριοσκληρωτικές» λογικές των κομμάτων τους, θα παραμερίσουν είτε τους «ακροδεξιούς» από τη μια, είτε τους «σταλινικούς» από την άλλη.

Ο κ. Θεοδωράκης, δήλωσε πως ��περασπίζεται τις αξίες της Αριστεράς, αλλά τους έχει προσθέσει «λογική, γνώση, ρεαλισμό». Μάλιστα σημείωσε πως αυτά που ο ίδιος λέει, προσιδιάζουν στις θέσεις του νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι.

Προσβολή προς τον αριστερό ψηφοφόρο το «OXI» Λαζόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του Ποταμιού σχολίασε και τη θέση που εξέφρασε ο Λάκης Λαζόπουλος για τον ίδιο πως «το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο απ’ την κατάσταση, τρέχει μ’ ένα σακίδιο στον ώμο να προλάβει την ανατροπή της κατάστασης».

Ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε πως δεν έχει πρόβλημα με τη σάτιρα, έστρεψε πάντως τα πυρά του στον κ. Λαζόπουλο με αφορμή το «όχι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Όταν θεωρείς ότι η χώρα σου είναι υπό κατοχή, ότι ζει μια ανθρωπιστική κρίση… δεν μπορείς να λες στο τέλος "αλλά έχω ένα συμβόλαιο και θα συνεισφέρω μετά"», είπε και πρόσθεσε: «Ένα από τα δύο είναι απάτη».

Ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε πως η άρνηση Λαζόπουλου «είναι μια προσβολή προς τον αριστερό ψηφοφόρο».

«Νομίζω, ότι αξίζει κάτι παραπάνω ο αριστερός ψηφοφόρος από το όχι ενός ανθρώπου που κάνει πολιτική σάτιρα και πολιτική προπαγάνδα» πρόσθεσε.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν «άδειασε» τον συγγραφέα Νίκο Δήμου για τις δηλώσεις του σχετικά με το Άγιο Φως ο κ.Θεοδωράκης είπε πως «δεν είμαι εγώ αυτός που... θα αδειάζω» και πρόσθεσε πως το Ποτάμι προσπαθεί να περάσει την ιδέα της ατομικής πολιτικής ευθύνης.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ