​Με… νέο υβρεολόγιο «στόλισε» ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, τον Νίκο Δήμου και την Φωτεινή Πιπιλή, με αφορμή τις απόψεις του συγγραφέα για το Άγιο Φως και το αίτημα μέσω social media της βουλευτού προς τον Αρχιεπίσκοπο να καθαιρέσει τον Αμβρόσιο.

«Θλίβομαι και αγανακτώ, διότι το Συνταγματικά κατοχυρωμένο "δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης", κατά σύστημα τα τελευταία χρόνια, βάναυσα καπηλεύονται Αντίθεοι και Ανθέλληνες, αλλαζόνες "νάνοι" υβριστές», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ιεράρχης σε ανακοίνωσή του.

Ρίχνοντας στην… πυρά την Φωτεινή Πιπιλή, ο Αμβρόσιος «ανέβασε» φωτογραφία της στην προσωπική του ιστοσελίδα και έγραψε: «η εικόνα μιλά από μόνη της! Εκτός από το ύφος, προκαλεί και η ενδυμασία… Το ντύσιμό σας, όπως παρουσιάζεσθε στην παραπάνω φωτογραφία σας, δεν σας τιμά! Ντυθείτε, λοιπόν, πρώτα σεμνά και με αξιοπρέπεια! Έπειτα ελάτε να διορθώσετε τον τρόπο της εκφράσεώς μου. Τελεία και παύλα οι κουβέντες μου μαζί σας».

Παράλληλα, ο μητροπολίτης απαντά και σε όσους, εντός και εκτός Εκκλησίας, τόλμησαν να τον επικρίνουν για τις ύβρεις που χρησιμοποίησε κατά του Νίκου Δήμου: «δυστυχώς ο τρόπος μας αυτός ξάφνιασε και εσκανδάλισε μερικούς αδελφούς μας, ένας των οποίων μας απείλησε ότι θα μας καταγγείλει στον Αρχιεπίσκοπο για να μας κάνει… ντα!».