​Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του αντιδικτατορικού αγώνα και από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ανανεωτικής Αριστεράς, ο Χρήστος Ρεκλείτης, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, σε ηλικία 77 ετών.

Ο Χρήστος Ρεκλείτης γεννήθηκε στην Κλένια Κορινθίας το 1937. Οικοδόμος από τα μαθητικά του χρόνια, στέλεχος της Ν.ΕΔΑ και της ΔΝΛ, δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των «μαθητών της νύχτας», όπου υπήρξε πρόεδρος του ΣΕΜΜΕ. Στέλεχος του ΠΑΜ και της νεολαίας του, στην περίοδο της δικτατορίας, μετά από δύο ��ρόνι παρανομίας συνελήφθη από την ασφάλεια και, αφού βασανίστηκε σκληρά, δικάστηκε και έμεινε φυλακή για τέσσερα χρόνια ως το 1973, όταν αμνηστεύτηκε τον Αύγουστο του 1973 μαζί με άλλους 350 κρατούμενους. Η μαρτυρία για τα βασανιστήρια που υπέστη κατά τη χούντα, καταγράφηκαν στην ταινία του Νίκου Κούνδουρου «Τα τραγούδια της φωτιάς».

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη, στις 11:00, από το ναό της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη και εν συνεχεία η σορός του θα μεταφερθεί για την τελευταία κατοικία στο χωριό του.

Τα συλληπητήριά τους εξέφρασαν η Δημοκρατική Αριστερά, μέλος της οποίας υπήρξε ο Ρεκλείτης και ο ΣΥΡΙΖΑ.