Σταύρος Θεοδωράκης… unplugged!

O ιδρυτής του Ποταμιού σε μια συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες αποκάλυψε πτυχές του εαυτού του που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό και μίλησε για την παιδική του ηλικία αλλά και τα πρώτα βήματα στη δημοσιογραφία.

«Γεννήθηκα σε ένα χωριουδάκι κοντά στη θάλασσα, τον Άνω Δραπανιά Χανίων, αλλά τότε η παραλία ήταν χωράφια με καρπούζια και τριφύλλι. Μεγάλωσα, όμως, και πήγα σχολείο στην Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω» αναφέρει ο ιδρυτής του Ποταμιού.

«Είμαι δυσλεκτικός και ανορθόγραφος»

Μιλώντας για τα χρόνια του σχολείου, ο κ. Θεοδωράκης αποκαλύπτει ότι δεν ήταν καλός στα μαθηματικά «γιατί είμαι δυσλεκτικός. Ακόμη και τώρα δεν μπορώ να κάνω πολλαπλασιασμό. Προσθέτω».

Ο ίδιος, δηλώνει ότι δεν του άρεσε ούτε η έκθεση: «Ήμουν και είμαι ανορθόγραφος. Και γράφω πιο εύκολα κεφαλαία παρά πεζά. Η Ιστορία μού άρεσε, η Γεωγραφία και η Χημεία κάποιες χρονιές. Έπαιζε μεγάλο ρόλο και ο δάσκαλος. Αν με ενέπνεε, τον παρακολουθούσα. Αλλιώτικα, χάζευα».

«Έγινα μόνος μου δημοσιογράφος»

Όπως αναφέρει έγινε από μόνος του δημοσιογράφος: «Δεν κολυμπούσαμε. Μπάνιο έμαθα μεγάλος. Μόνος μου, γιατί ντρεπόμουν να πω σε κάποιον "δείξε μου πώς κολυμπάνε". Κοιτούσα λοιπόν και μάθαινα. Στα 16 μου ανέβηκα σε μια Vespa και στην κατηφόρα της Ιεράς Οδού έμαθα να οδηγώ. Και μετά μόνος μου έγινα δημοσιογράφος. Ξημεροβραδιαζόμουν διαβάζοντας τα γεγονότα σε δυο τρεις διαφορετικές εφημερίδες. Αγόραζα τη μία και τις άλλες τις μάζευα από καλάθια αχρήστων ή παγκάκια. Τις “έλιωνα” τις εφημερίδες υπογραμμίζοντας με κόκκινο μελάνι κάθε σημαντική φράση».

«Ο Λαζόπουλος κάνει πολιτική προπαγάνδα και μάλιστα χοντροκομμένη»

Αναφερόμενος στη σάτιρα, εξηγεί ότι δεν τον ενοχλεί και αποκαλύπτει ότι είναι φίλος «του Κανάκη, του Καλαμούκη, του Μητσικώστα, του Βουλαρίνου, του Ζα��αριάδη, του Γιαννακίδη, του Περρή. Μερικοί δεν το ξέρουν ότι είναι φίλοι μου, αλλά είναι».

Ωστόσο, αφήνει αιχμές κατά του Λάκη Λαζόπουλου, υποστηρίζοντας ότι δεν κάνει σάτιρα αλλά πολιτική προπαγάνδα: «Ο Λαζόπουλος δεν κάνει πια σάτιρα. Κάνει πολιτική προπαγάνδα και μάλλον χοντροκομμένη» .

«Το Ποτάμι είναι καθαρό και χωρίς σκουπίδια»

Ο κ. Θεοδωράκης εξηγεί ότι το «Ποτάμι» είναι καθαρό «σαν τα ορεινά ποτάμια και χωρίς σκουπίδια» και τονίζει ότι σύντομα «και οι πιο καχύποπτοι θα έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους». Παράλληλα, απορρίπτει τις θεωρίες περί χρηματοδοτήσεως του κόμματος αναφέροντας πως «το Ποτάμι είναι ένα κόμμα χαμηλού κόστους» που δεν έχει «στρατιές επαγγελματικών στελεχών, γραφεία-πολυκατοικίες και περιφερειακές οργανώσεις αλλά τα κάνει όλα μέσω ίντερνετ».

«Ο λαός δεν σώζεται. Ο λαός σώζει. Και πρέπει να απομακρυνθούμε από τους π��λιτικούς μεσσίες -που είδαμε βέβαια πόσο μεσσίες είναι- και να βγουν μπροστά οι δημιουργικοί άνθρωποι. Αυτό το σχέδιο έχουμε στο Ποτάμι. Να εξασφαλίσουμε πολιτική δύναμη στους άξιους, στους θετικούς ανθρώπους. Σε αυτούς που λένε “μπορούμε να ενωθούμε και να σώσουμε τη χώρα”» υποστηρίζει ο ίδιος.

Τι απαντά για τον Νίκο Δήμου

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που ανέκυψαν μετά τις δηλώσεις του Νίκου Δήμου για το Άγιο φως, ο κ. Θεοδωράκης δηλώνει: «Η γιαγιά μου η Αλεξία που ξημεροβραδιαζόταν στις εκκλησίες και νήστευε τις μισές μέρες του χρόνου, μου έλεγε να προσέχω τους Φαρισαίους. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι είναι οι προσωπικές του απόψεις. Και είναι γνωστό ότι δεν είναι υποψήφιος. Είναι φίλος, δεν είναι στέλεχος και βεβαίως δεν είναι εκπρόσωπος του Ποταμιού, όπως ανοήτως επιμένουν να κραυγάζουν ορισμένοι».

Τι λέει για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Ο ιδρυτής του Ποταμιού χαρακτηρίζει ανεύθυνο το να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές: «Ο κόσμος ψηφίζει για ευρωβουλευτές, δεν ψηφίζει για να ρίξει ή για να επιβραβεύσει την κυβέρνηση».