«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός της πατρίδας μας, όλοι οι λαοί του κόσμου, δεν προσδοκούν "ανάσταση νεκρών", αλλά πραγματική "ανάσταση ζώντων", μέσα από μια γνήσια εργατική λαϊκή Ανάσταση - Επανάσταση» τονίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ σημειώνει ότι «ούτε στον καπιταλισμό, ούτε στον σοσιαλισμό γίνονται θαύματα και πως τα πάντα γύρω μας είναι δημιουργήματα της ανθρώπινης εργασίας, χειρωνακτικής και πνευματικής», ενώ τονίζει ότι το κόμμα του με πρωτοπόρα την εργατική τάξη δημιουργεί «τις προϋποθέσεις για να ανατρέψει αρνητικούς, δυσμενείς συσχετισμούς, προωθώντας τη Λαϊκή Συμμαχία με ένα πολύ ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην οικονομία, ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά ότι «το πραγματικό γεγονός στην οικονομία, είναι ότι το 2014 θα είναι χρονιά σχετικής σταθεροποίησης της οικονομίας, μετά από μια πενταετή - και πλέον - βαθιά οικονομική κ��ίση» αλλά τονίζει ότι και αυτή η χρονιά της σταθεροποίησης θα είναι «εξαιρετικά ασταθής».

«Βρισκόμαστε σε διαδικασία συνολικής αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Αναμόρφωση που επιδιώκει να δώσει ανάσα στο σάπιο σύστημα που έχει όνομα καπιταλισμός, να δώσει παράταση ζωής στο διεφθαρμένο αστικό κράτος το οποίο δεν γιατρεύεται με μικροβελτιώσεις» προσθέτει ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «στην πολιτική δεν ισχύει το "είσαι ότι δηλώσεις... ", ούτε ξεμπερδεύεις με τα πολιτικά αμαρτήματά σου, αν δηλώσεις απλά "αριστερός"».