- «Γιαγιά, αν έχεις καμιά απορία για τη σύνταξή σου, μπορείς να τους στείλεις μέιλ».

- «Και γιατί να τους στείλω μέλι;»

Μπορεί ο συγκεκριμένος (χιουμοριστικός) διάλογος να είναι αποκύημα της φαντασίας, ωστόσο ενδεχομένως να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αν απευθυνθείτε με αυτό τον τρόπο σε μια 80χρονη γιαγιά!

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε τη λειτουργία ολοκληρωμένου δικτύου επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων, ο οποίος περιλαμβάνει σειρά εναλλακτικών τρόπων επικοινωνίας για διευκρινήσεις, απορίες αλλά και διευθέτηση εκκρεμοτήτων για συνταξιούχους του Δημοσίου ή υπό συνταξιοδότηση υπαλλήλους του Δημοσίου.

Σε αυτές περιλαμβάνονται το νέο τηλεφωνικό κέντρο στον αριθμό 2103329900 (εργάσιμες ώρες και μέρες) αλλά και το email στην διεύθυνση syntaxeis@glk.gr.

Την ίδια ώρα, διατηρείται πάντα η επιλογή της απευθείας επικοινωνίας με την Υπηρεσία Συντάξεων (Κάνιγγος 29, Αθήνα), κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 11:30 - 14:30, ενώ -όπως ενημερώνει ο κ. Σταϊκούρας- έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ανεύρεση νέου, συγχρόνου, ευρύχωρου, ειδικά διαμορφωμέν��υ χώρου για την εξυπηρέτηση των πολιτών.