"Λάδι" στη φωτιά της εσωκομματικής κόντρας στο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ πλειοψηφίας και Αριστερής Πλατφόρμας, «έριξε» το χθεσινό φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Οι υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιο αλλά και οι συνεχείς διαφοροποιήσεις σε σχέση με το ευρώ, ήταν η αφορμή για το ψυχρό κλίμα.

Και οι δύο πλευρές, πάντως, επιχειρούν τώρα να "διασκεδάσουν" τις εντυπώσεις με τον κ. Λαφαζάνη να υπεραμύνεται μέσω ανακοινώσεων της ενότητας του κόμματος και να διαψεύδει τα περί «θερμού επεισοδίου» ανάμεσα στον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η Πολιτική Γραμματεία, όπως γράψαμε και χθες στο star.gr, ενέκρινε χθες ομόφωνα τα 6 από τα 8 ονόματα που υπολείπονταν για τη συμπλήρωση του ευρωψηφοδελτίου και σ΄αυτά περιλαμβάνονται οι: Νικήτας Κανάκης, Πέπη Ρηγοπούλου, Γιώργος Φουντουλάκης, Μαρία Καραμεσίνη, Γιώργος Κυρίτσης, ενώ κατά πλειοψηφία, με δεδομένες τις αντιρρήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, εγκρίθηκε η υποψηφιότητα του Κρίτωνα Αρσένη.Η μία από τις δύο θέσεις που παραμένουν κενές, θα καλυφθεί από εκπρόσωπο της μουσουλμανικής μειονότητας και η άλλη εξαρτάται από την απάντηση του Λάκη Λαζόπουλου.

Παρά το γεγονός ότι δεν θα είναι, τελικά, υποψήφιος ο Γιάννης Βαρουφάκης, με δήλωσή του στο TVXS ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλύπτει τους ανοιχτούς διαύλους του οικονομολόγου με το ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας: «Μίλησα μαζί του και μου είπε ότι, αν και δε�� θα ήθελε να είναι υποψήφιος, θέλει να συμβάλλει όσο μπορεί με τις γνώσεις και την εμπειρία του στον αγώνα που κάνουμε για τη νίκη στις ευρωεκλογές και τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η Ευρώπη και ο τόπος».

Σε συνέντευξή του, τέλος, στη σουηδική εφημερίδα ETC, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το πρωτογενές πλεόνασμα «στατιστικό κόλπο» και στάθηκε στα ιδιαιτέρως αυξημένα ποσοστά της ανεργίας.

BINTEO STAR