Στο υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, σχετικά με την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας του με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκο για τις διώξεις του ακροδεξιού κόμματος.

Προηγουμένως, η συγκεκριμένη δικογραφία είχε διαβιβαστεί, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η δικογραφία αμέσως μετά το Πάσχα θα διαβιβασθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή, προκειμένου να αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν στο star.gr, η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα, που διενήργησε την έρευνα για γνωστό βίντεο Μπαλτάκου – Κασιδιάρη αποφάνθηκε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατέγραψε τη επίμαχη συνομιλία.

Η εισαγγελική λειτουργός ζητά την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη προκειμένου να μπορεί να ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για παράνομη καταγραφή συνομιλιών σε βαθμό κακουργήματος .