Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που έδωσε στην Σουηδή δημοσιογράφο Kajsa Ekis Ekman, η οποία μάλιστα «κάρφωσε» τον Αλέξη Τσίπρα γράφοντας ότι καθυστέρησε για μία ώρα και η ίδια τον περίμενε καπνίζοντας με τη γραμματέα και τον σωματοφύλακά του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε στατιστικό κόλπο το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο έγινε για να φανεί επιτυχημένο το πρόγραμμα της τρόικας και να διασωθεί η ελληνική κυβέρνηση από τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε η υπόθεση Μπαλτάκου.

«Η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει σταματήσει. Το ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται στο 30% και το 60% των νέων είναι εκτός αγοράς εργασίας. Θα συνεχίσει να αφήνει την Ελλάδα στο έλεος της ανθρωπιστικής κρίσης η Ευρώπη;» σημείωσε ο κ.Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την πρόταση για μια λύση ανάλογη με αυτή που εφαρμόστηκε στη Γε��μανία το 1953: «Φυσικά δεν θα πω: "Αγαπητή Μέρκελ, δώστε μας χρήματα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ''σοσιαλιστικό νησί' στην Ευρώπη! Αν θέλουμε σοσιαλισμό πρέπει να μπορούμε να σταθούμε πρώτα στα δικά μας πόδια. Όταν είμαστε έτοιμοι. Πρώτα πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των αγορών με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, κάτι που θα χρειαστεί τέσσερα έως πέντε χρόνια».

Ο κ. Τσίπρας, τέλος, σημείωσε ότι από τα πρώτα που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση θα είναι να καταργήσει τους «νόμους της τρόικας», ενώ επισφράγισε τη δέσμευσή του για αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 520 στα 750 ευρώ, σημειώνοντας πάντως πως «θα είναι δύσκολη υπόθεση».