«Ναι» σε κυβερνήσεις συν��ργασίας αλλά με ξεκάθαρους όρους λέει ο Φώτης Κουβέλης.

«Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε κυβερνητικές λύσεις με ξεκάθαρους όρους και διακριτές πολιτικές. Πολιτικές που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα δημιουργήσουν βάσιμες ελπίδες ανάκαμψης» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι το κόμμα του «παραμένει η Αριστερά των λύσεων και της ευθύνης».

«Η ΔΗΜΑΡ δεν επένδυσε ποτέ και ούτε πρόκειται να επενδύσει στα αδιέξοδα» υπογραμμίζει ο ίδιος, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει κανένα success story με ��νεργία 30%». Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης εξηγεί πως οι προϋποθέσεις συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας είναι:

• δεσμευτική συμφωνία για νέο επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο τη μείωση της ανεργίας κατά 10% σε τρία χρόνια.
σταδιακή αύξηση μισθών και όχι μόνο κέρδη για τους λίγους, με βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αύξηση της παραγωγικότητας, με μείωση του κόστους δανεισμού και της ενέργειας των επιχειρήσεων και υποστήριξη της εξωστρέφειας τους.
μέτρα ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τόνωσης της ρευστότητας, φορολογική μεταρρύθμιση
• πολιτικές για να δοθεί ζωτικός χώρος στη νέα γενιά, σπάσιμο των κατεστημένων, ανατροπή της μιζέριας και των συμβιβασμών
• να μη φοβάται για την εργασία του κανένας άξιος και παραγωγικός δημόσιος υπάλληλος


Σχολιάζοντας τ��ς χαμηλές «πτήσεις» της ΔΗΜΑΡ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Κουβέλης κάνει λόγο για «διάχυτη κρίση εκπροσώπησης» στο εκλογικό σώμα και εκφράζει την άποψη ότι η τελική εικόνα θα είναι εντελώς διαφορετική καθώς η ΔΗΜΑΡ έχει «υψηλή δημοφιλία στο χώρο των αναποφάσιστων».

Ο κ. Κουβέλης χαρακτηρίζει «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» την έξοδο της χώρας στις αγορές αλλά εκφράζει για ακόμη μία φορά την έντονη αντίθεσή του με τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση το ζήτημα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιτίθεται εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι «εξακολουθεί να επιχειρεί μια επικίνδυνη ακροβασία» όσον αφορά το νόμισμα, ενώ αφήνει αιχμές και για το «Ποτάμι» σημειώνοντας πως «το πιο προωθημένο που μας έχει πει μέχρι στιγμής, εν σχέσει με τη φυσιογνωμία του, είναι ότι διαθέτει “συγγενείς” και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι διεκδικεί κυβερνητικό ρόλο».