​Με το ακουστικό στο χέρι είναι η Κουμουνδούρου, περιμένοντας ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ από τον Λάκη Λαζόπουλο σχετικά με την πρόθεση του να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές!

Εν τω μεταξύ, στην πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης το κλίμα ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος Α.Τσίπρα και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Π. Λαφαζάνη δεν ήταν και το καλύτερο μετά και τις δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με το «ευρώ» αλλά και την επιλογή προσώπων για το ευρωψηφοδέλτιο.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την φορτισμένη ατμόσφαιρα, συμφώνησαν σήμερα σε ακόμη έξι ονόματα, αφήνοντας δύο θέσεις κενές (ή μία για τον Λαζόπουλο), προκειμένου να συμπληρωθούν τις επόμενες μέρες.

Ομόφωνα αποφασίστηκε να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δύο ακόμα κομματικά στελέχη: ο γνωστός δημοσιογράφος και στέλεχος της «Αυγής», Γιώργος Κυρίτσης και η οικονομολόγος Μαρία Καραμεσίνη.

Ομόφωνα επίσης εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες τριών εξωκομματικών: της πανεπιστημιακού Πέπης Ρηγοπούλου, του παραολυμπιονίκη Γιώργου Φουντουλάκη και του γνωστού από τους Γιατρούς του Κόσμου και τη συμμετοχή του στην «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη, Νικήτα Κανάκη.

Τέλος, κατά πλειοψηφία πέρασε η υποψηφιότητα του ως τώρα ανεξάρτητου ευρωβουλευτή –εκλεγμένου πάντως με το ΠΑΣΟΚ- Κρίτωνα Αρσένη, το όνομα του οποίου και προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις από τα στελέχη της μειοψηφίας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR