​Την απόσυρση του από το δημόσιο διάλογο και την αρθρογραφία μέχρι τις εκλογές ανακοινώσε στο ΣΤΑΡ ο Νίκος Δήμου μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα όσα υποστήριξε για το Άγιο Φως.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Σταυρός Θεοδωράκης αν και κράτησε αποστάσεις από τον συγγραφέα, δεν αποδοκίμασε τις απόψεις του τονίζοντας πως ο κ.Δήμου δεν είναι στέλεχος, ούτε υποψήφιος του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ». Ο κ.Θεοδωράκης χαρακτήρισε υπερβολή να χρεώνουν στο ποτάμι τις προσωπικές απόψεις του συγγραφέα καλώντας τους, πολιτικούς να μην παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών. Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν συμφωνεί με την διαδικασία μεταφοράς του Αγίου φωτός παρέπεμψε εμμέσως πλην σαφώς στις θέσεις του κόμματος του για τον διαχωρισμό κράτους εκκλησιάς.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την εκκλησία και από στελέχη άλλων κομμάτων με τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Γ.Μουρούτη να twittάρει «ο Ν.Δήμου ανακοινώθηκε από τον Θεοδωράκη ως ιδρυτικό στέλεχος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Τώρα ο Σταύρος ούτε τον είδε ούτε τον ξέρει..... ».

«Ειδωλολατρικό είδωλο το "δήθεν" Άγιο Φως…. Ντροπή να γίνονται τέτοιες δηλώσεις!» σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Β.Κικίλιας

«Το Ποτάμι μας είπε στην αρχή ότι συμφωνεί στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας. Τώρα "το Ποτάμι" λοιδορεί το Άγιο Φως της Ανάστασης. Τι άλλο θα ξεβράσει μέχρι τις εκλογές;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star