Για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, την συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές με αφορμή τ��ν βασανισμό του αλβανού βαρυποινίτη Ιλι Καρέλι μίλησε σε συνέντευξη του στο thetoc.gr ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας, αναφέρθηκε στην υπόθεση Μπαλτάκου, σημειώνοντας πως είχαν διαφωνίες για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας πως ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης εξέφραζε προσωπικές του απόψεις σχετικά με το ενδεχόμενο «ηρωοποίησης» των μελών του ακροδεξιού κόμματος που θα διώκονταν.

Παράλληλα, όσον αφορά την ίδια τη Χρυσή Αυγή και τις δικαστικές εξελίξεις, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απαντά στις κατηγορίες περί «μεθοδεύσεων», λέγοντας πως υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν εγκληματικές πράξεις μελών του ακροδεξιού κόμματος. Επιπρόσθετα, ο κ. Δένδιας μίλησε και για το εάν είναι «δεμένα» τα στοιχεία της δικογραφίας υποστηρίζοντας πως έχουμε να κάνουμε με «εγκληματική οργάνωση, με σαφή ιεραρχία και δομή».

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας μίλησε και για την υπόθεση Καρέλι καταδικάζοντας τον αποτρόπαιο θάνατό του, ενώ για το σωφρονιστικό σύστημα είπε: «Θα πρέπει, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία, να χαράξουμε μια δεκαετή πολιτική για το σωφρονιστικό σύστημα, τη λειτουργία του, τον ρόλο του και τις υποδομές του, την οποία η Πολιτεία θα εφαρμόσει με συνέ��εια. Οι φυλακές δεν μπορούν να είναι ''ξέφραγο αμπέλι'', αλλά και δεν μπορούν να λειτουργούν σαν ''αποθήκες'' ανθρώπινων ψυχών».

Ο ίδιος, μίλησε και για την έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας, λέγοντας πως «η ΕΛ.ΑΣ δεν φοβάται τους τρομοκράτες». Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως αν��φέρθηκε και στην τρομοκρατία σημειώνοντας ότι «αποτελεί διαρκές φαινόμενο και ουδέποτε εξαλείφθηκε».

Τέλος, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε την έξοδο της χώρας στις αγορές ως «το πρώτο μεγάλο βήμα που έγινε ώστε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη».