«Δεν θέλουμε να γίνουμε δεκανίκι του παλαιού πολιτικού συστήματος, εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια κυβέρνηση του 51%» δήλωσε στο Mega o Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο ιδρυτής του Ποταμιού εκτίμησε ότι το κόμμα του θα λάβει διψήφιο ποσοστό, δηλώνοντας στη συνέχεια πως όταν παίρνεις ποσοστά 3% και 5%, «πας σπίτι σου». Παράλληλα, δήλωσε ότι το κίνητρό του για τη δημιουργία του Ποταμιού ήταν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι η χώρα μας έχει το ακριβότερο πολιτικό σύστημα στην Ευρώπη με την κάθε εγγραμμένη ψήφο να κοστίζει το τριπλάσιο απ' ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (10 ευρώ).

Τέλος, ο ιδρυτής του Ποταμιού κλήθηκε να πάρει θέση και για την τοποθέτηση του Νίκου Δήμου για το Άγιος Φως. Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι δεν είναι στέλεχος του Ποταμιού και υπογράμμισε πως «δεν είναι σωστό οι πολιτικοί να παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα». Ωστόσο, σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με την τοποθέτησή του κ. Δήμου, ο κ. Θεοδωράκης αποκρίθηκε πως δεν δέχεται τέτοια ερωτήματα και πρόσθεσε: «Δεν πάω για Μητροπολίτης, πάω για πολιτικός».