Αιχμές εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου και στήριξη στον Γιώργο Παπανδρέου προσέφερε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης μιλώντας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Η εποχή της δοκιμασίας» από τις εκδόσεις «Αλεξάνδρεια».

Μιλώντας για τα γεγονότα που περιγράφει στο βιβλίο εξέφρασε την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός, θα έπρεπε να επιμείνει στην πρόταση του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος και είπε ότι αυτός έχει την πρώτη ευθύνη για την εγκατάλειψη της πρότασης, διότι «υπέκυψε».

Ο ίδιος, χαρακτήρισε «απόλυτη αντιδημοκρατική εκτροπή» όσα συνέβησαν με αφορμή την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού για δημοψήφισμα και ευχήθηκε να μην ζήσει στο μέλλον τέτοιες συνθήκες ο ελληνικός λαός, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο ίδιος έζησε μια «δραματική και οδυνηρή εμπειρία».

Στη συνέχεια, άφησε αιχμές εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο- χωρίς να κατονομάσει- αποκάλεσε «Βρούτο» και σημείωσε πως τη μία τάσσεται υπέρ του δημοψηφίσματος και την άλλη κατά.

«Είναι ντροπή για τους κυβερνώντες να "επαίρονται" ότι βγήκαμε στις αγορές, όταν η ανεργία στους νέους είναι 60%, όταν 250.000 παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό, σε 837.000 νοικοκυριά δεν υπάρχει κανείς εργαζόμενος ή ένας που εργάζεται μόνο τρεις μήνες το χρόνο, όταν 510.000 παιδιά υποσιτίζονται κι έχει καταστραφεί η παραγωγική βάση της χώρας» δήλωσε εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

Για «διωγμό» του Γιώργου Παπανδρέου μίλησε και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης: «Η κοινωνία τον εμπιστεύτηκε, αλλά και τον αδίκησε. Ελπίζω κάποτε να αποδοθεί δικαιοσύνη για να γαληνέψουν και οι ψυχές μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά και εν νέου υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ, η οποία έκανε λόγο για «ανατροπή» του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή την πρόταση για δημοψήφισμα και υπογράμμισε πως δεν μπορεί να είναι ποτέ λάθος να ρωτάς τη γνώμη του κόσμου.