Τη μετάβαση σε ένα νέο καθεστώς όπου η κινητικότητα θα είναι αποσυνδεδεμένη από τις απολύσεις προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο STAR.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση του κύκλου των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014 και τόνισε ότι από εκεί και πέρα θα υπάρξει ένα νέο καθεστώς κινητικότητας: «Μεταβαίνουμε σε ένα νέο καθεστώς όπου η κινητικότητα θα είναι πλήρως αποσυνδεδεμένη από τις απολύσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν απολύσεις στο Δημόσιο από εκεί και πέρα αλλά οι απολύσεις δεν θα συνδέονται με την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα όπως συμβαίνει τώρα και θα συμβαίνει μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η ένταξη 25.000 δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, ενώ για ακόμη μία φορά αναφέρθηκε στο θέμα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας ότι χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση για την όποια μεταβολή του ισχύοντος καθεστώτος.

Ο ίδιος, τέλος, υπογράμμισε ότι το υπουργείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει από το τέλος του 2014 το πριμ παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους ως επιβράβευση σε εκείνους που εργάζονται σκληρά.