​Τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της αποκαλύπτει σήμερα (14:00) η ΝΔ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Μετά και την αποδοχή του Θοδωρή Ζαγοράκη να είναι υποψήφιος, πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται για την ευρωλίστα του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο έχει ως στόχο την ριζική ανανέωσή της.

Όπως σας είχαμε πει, στη «μάχη» του σταυρού, στις 25 Μαΐου, η ΝΔ αναμένεται να «ρίξει» επίσης τον γνωστό καθηγητή χειρουργικής Δ. Λινό, τον καθηγητή Ιατρικής Χρ. Στεφανάδη, τον μουσικοσυνθέτη Στ. Ξαρχάκο (ευρωβουλευτής και την περίοδο 2000 - 2004) και την διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπ. Εξωτερικών, Φωτεινή Τομαή.

Στο ψηφοδέλτιο, στο οποίο λέγεται ότι θα υπάρχει και ένα πρόσωπο - έκπληξη, θα μπουν οι νυν βουλευτές Εμμ. Κεφαλογιάννης και Κ. Μουσουρούλης που θα παραιτηθούν από τη Βουλή.

Επίσης, στη λίστα θα είναι η Νίκη Τζαβέλλα που είχε εκλεγεί το 2009 με το ΛΑΟΣ, η νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα, αλλά και η Ελίζα Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής Α' Αθηνών.

Παράλληλα, τον σταυρό των ψηφοφόρων λέγεται πως θα διεκδικήσουν οι δημοσιογράφοι Εμμ. Μαυρομάτης, Γ. Κύρτσος, Μ. Σπυράκη και Ν. Ράγιου, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρ. Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ Ι. Σμυρλής και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος επί θεμάτων πολιτισμού Δημ. Δαβέττας.