​Ένα πραγματικό παραλήρημα του Ηλία Παναγιώταρου είχαν την ατυχία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της εκπομπής «60 Seconds», στη αυστραλιανής τηλεόρασης που γύρισε ένα ντοκιμαντέρ για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα.

«Greek tragedy: The Rise of Europes’s Neo – Nazis», είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, στο οποίο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υμνεί τον Χίτλερ και βγάζει χολή και οχετό για τους ομοφυλόφιλους.

«Ο Χίτλερ ήταν μια σημαντική προσωπικότητα σαν τον Στάλιν. Σε κάποιες περιόδους της ιστορίας κάποιος πρέπει να κάνει την βρώμικη δουλειά», είπε ο Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ συνέχισε τον ρατσ��στικό του οχετό με απίστευτους χαρακτηρισμούς για μετανάστες και ομοφυλόφιλους.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί είχε χαρακτηρίσει «Αλβανή αδελφή» τον σκηνοθέτη θεατρικής παράστασης στο θέατρο Χυτήριο, ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής την άφησε με το στόμα ανοιχτό λέγοντας:

«Γιατί είναι γεννημένος στην Αλβανία και είναι αδελφή ο πανηλίθιος».

Όσο για την ομοφυλοφιλία, την χαρακτήρισε ασθένεια, ενώ δεν δίστασε να απειλήσει ότι η Χρυσή Αυγή θα πάρει το νόμο στα χέρια της για να καθαρίσει ο τόπος.

«Δεν έχουμε πάρει το νόμο στα χέρια μας, γιατί αν το είχαμε κάνει θα είχαμε λύσει όλα τα προβλήματα της Ελλάδας», είπε.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος φαίνεται πάντως να έκανε την χείριστη εντύπωση στην Αυστραλή δημοσιογράφο, η οποία είπε για εκείνον ότι από «τραμπούκος της γειτονιάς, έγινε βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου».