Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει νέο μεσοπρόθεσμο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή, αλλ�� διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, το νέο μεσοπρόθεσμο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τον Μάιο και θα περάσει από την Ολομέλεια μέχρι 5 Μαΐου. Σε αυτό θα υπάρχουν προβλέψεις εσόδων-εξόδων και νέες δράσεις μέχρι το 2017, χωρίς όμως νέες περικοπές ή άλλα παρεμφερή μέτρα.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι οι συζητήσεις για το κούρεμα του χρέους θα ξεκινήσουν τον Μάιο, μετά τα επίσημα αποτελέσματα από την Εurostat για το πλεόνασμα. Αποκάλυψε όμως ότι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων θα είναι ο ίδιος, διαψεύδοντας έτσι ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση .

Προηγουμένως, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής για τις τράπεζες, από την οποία αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενος για την κατάθεση ενός νομοσχεδίου με 300 άρθρα, για το οποία δίνεται πολύ μικρός χρόνος για την μελέτη του, όπως υποστήριξαν οι βουλευτές του, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι επιβάλλεται η νομισματική και τραπεζική συνεργασία και ότι ενώ κάποια ιδρύματα έδειξαν ότι απορρόφησαν τους κλυδωνισμούς της κρίσης, σε κάποια άλλα αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να χρειαστούν κρατικά κεφάλαια.

«Η οδηγία εισάγει ρυθμίσεις για διαφάνεια, ασφάλεια, χρηματοπιστωτική σταθερότητα, και διασφάλιση των καταθέσεων. Ο ενιαίος μηχανισμός εξυγίανσης που έγινε επί προεδρίας της χώρας μας είναι μεγάλη επιτυχία» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως τελικά αποφασίστηκε στην Επιτροπή, θα διεξαχθεί άμεσα συζήτηση επί της αρχής και την άλλη Πέμπτη θα γίνει συζήτηση επί των άρθρων.