Μήκος 75 χλμ. και προϋπολογισμό 340 εκ. ευρώ θα έχει ο Οδικός Άξονας Πάτρα-Πύργος ο οποίος δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το τμήμα Πάτρα-Πύργος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια από τη δημοπράτησή του, ενώ ως τα τέλη του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η δημοπράτηση του τμήματος Καλό Νερό - Τσακώνα, μήκους 30 χλμ, προϋπολογισμού 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο τμήμα Καλό Νερό-Πύργος, μήκους 60 χιλιομέτρων, τονίζοντας ότι θα βρεθεί λύση, ενώ σημείωσε ότι δεν κρίνει απαραίτητο να υπάρξει οπωσδήποτε διαπλάτυνση σε ένα μικρό τμήμα του δρόμου στην περιοχή της Λίμνης Κ��ϊάφα, όπου υπάρχει το πρόβλημα με τον βιότοπο.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι στους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες (αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος, Ιονία Οδός, Αθήνα-Λαμία και Ολυμπία Οδός) απασχολούνται περίπου 4.000 άτομα σε 16 εργοτάξια, ενώ υπογράμμισε ότι θα δημιουργηθούν άλλες 4.000 θέσεις εργασίας έως το τέλος του έτους.