Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη θα μεταβεί αύριο το απόγευμα, Μεγάλη Τρίτη, 15 Απριλίου στη Μόσχα όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη της Ρωσικής κυβέρνησης. Αντικείμενο αυτών των συναντήσεων θα είναι η περαιτ��ρω ενδυνάμωση της τουριστικής συνεργασίας των δυο χωρών.

Συγκεκριμένα, η κα Κεφαλογιάννη το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, 16 Απριλίου θα συναντηθεί με τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της ρωσικής τουριστικής αγοράς. Στη συνέχεια θα έχει συνεργασία με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας κυρία Alla Manilova.

Επίσης την ίδια ημέρα θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού Aleksandr Radkov και τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού Evgeniy Pisarevskiy. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι το ζήτημα των θεωρήσεων τουριστικής βίζας και η ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για τον θεματικό τουρισμό.

Η υπουργός Τουρισμού θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε ρωσικά ΜΜΕ και θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης.

Την Όλγα Κεφαλογιάννη θα συνοδεύουν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς και πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ.

Μεγάλη αύξηση στις αφίξεις των Ρώσων τουριστών πέρυσι

Ελλάδα ψηφίζουν οι Ρώσοι για διακοπές, σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας.

Το 2013 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 1.352.900 Ρώσοι, ήτοι αύξηση 54,7% σε σύγκριση με το 2012. Επίσης η Ελλάδα το 2013 ήταν στην τρίτη θέση, στις προτιμήσεις των Ρώσων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Όσον αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις αυτές ανήλθαν στο 1.341.800 ευρώ το 2013, αύξηση 42,2% σε σχέση με το 2012.

Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων τ��υριστών (98,3%) επισκέπτονται τη χώρα μας αεροπορικώς. Οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα από το Μάιο έως και το Σεπτέμβριο. Το 2013 παρατηρήθηκε πολύ μεγάλη αύξηση όλο το χρόνο και κυρίως το Μάρτιο και τον Οκτώβριο.