​Περίπου δύο εβδομάδες μετά την δημοσιοποίηση του ΒΙΝΤΕΟ που έδειχνε Μπαλτάκο και Κασιδιάρη να συνομιλούν για τις διώξεις της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στο ντοκουμέντο που οδήγησε στην παραίτηση του πρώην γγ της κυβέρνησης και προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων εντός και εκτός Βουλής

«Τίποτα δεν μου άρεσε από όλα αυτά, απολύτως τίποτα και βεβαίως όλα αυτά δεν είναι ακριβή. Το ζητούμενο όμως δεν είναι πως νιώθω εγώ. Αν θέλετε αυτό ήταν κάτι πάρα πολύ κακό, στραβό και ανάποδο. Το θέμα εδώ είναι ότι η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού και η Ν.Δ. διά του προέδρου της, που είναι το ίδιο πρόσωπο, έχουν μία πολύ καθαρή γραμμή απέναντι στη Χρυσή Αυγή, πολύ-πολύ καθαρή από την πρώτη στιγμή. Για μας η Χρυσή Αυγή έχει αποκτήσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αν θέλετε η κυβέρνηση δι εμού εκφράστηκε κάνοντας μία απολύτως νόμιμη ενέργεια που θα μπορούσε να κάνει ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Εκεί μένουμε εμείς. Εγώ με τον κ. Μπαλτάκο είχα διαφωνήσει επανειλημμένως στο παρελθόν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας στον Ν.Χατζηνικολάου και στον Real.fm και πρόσθεσε:

«Αν ο γενικός γραμματέας μιας κυβέρνησης γνωρίζει ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης "στήνουν" πράγματα και μάλιστα είναι νομικός τότε έχει τις εξής υποχρεώσεις: Η πρώτη είναι να το αναφέρει στον πρωθυπουργό, η δεύτερη είναι να παραιτηθεί ο ίδιος και από κει και πέρα να προσφύγει στη δικαιοσύνη να καταγγείλει το ανίερο και να πράξει το χρέος του. Η εξομολόγηση προς τον κ. Κασιδιάρη τι απ’ όλα αυτά εκπληρεί

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι πίσω από την εισαγγελική ανακοίνωση που αφορά τυχόν νέα βίντεο και τυχόν δημοσιοποίησή τους κρύβεται η αγωνία της κυβέρνησης να μην βγουν κι άλλα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απάντησε:«Τελείως αρνητικά. Συσχετίστηκαν δύο πράγματα που δεν έχουν σχέση το ένα με το άλλο. Εγώ έστειλα μία αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία ζητούσα, αφού είχα επισυνάψει διάφορα δημοσιεύματα, να κληθεί ο οποιοσδήποτε ισχυρίζεται ότι έχει κάτι στα χέρια του και να το εμφανίσει. Με ένα υφέρπων σκεπτικό προφανές όμως, ότι δεν μπορούν να εκβιάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να στοιχειοθετεί με τα λεγόμενά του έναν οιονεί εκβιασμό».

«Δεν μπορούν και τα κόμματα να εκβιάζονται και δεν μπορεί και η πολιτική ζωή του τόπου να εκβιάζεται. Κι αν κάποιος έχει κάτι το οποίο υποδηλώνει αξιόποινη συμπεριφορά οποιουδήποτε, του ομιλούντος συμπεριλαμβανομένου, πρέπει να πάει να το παραδώσει στη δικαιοσύνη και από κε�� και πέρα κι η δικαιοσύνη έχει το δικαίωμα να κάνει το καθήκον της κάτι το οποίο θα πράξει» είπε με νόημα ο κ.Δένδιας.

Αναφερόμενος στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν σχέδιο δολοφονίας τόσο του ιδίου, όσο και του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου. «Να μου επιτρέψετε να μην πω τίποτα και να φτύσω τον κόρφο μου», απάντησε και πρόσθεσε: «Δεν μου επιτρέπεται από τη θέση στην οποία βρίσκομαι να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο».

Ο υπουργός μιλώντας για την έκρηξη με το παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, αφού διαβεβαίωσε πως το κέντρο της Αθήνας φυλάσσεται καλά, παραδέχτηκε πως υπάρχουν κενά ασφαλείας που όμως η ΕΛ.ΑΣ κάνει τα πάντ�� για να τα «θεραπεύσει».

Τέλος ο κ.Δένδιας αναφέρθηκε και στα σενάρια που συνδέουν την έκρηξη στο παγιδευμένο Ι.Χ., στο κέντρο της Αθήνας, με τον Μαζιώτη, αλλά και στο αν υπάρχει συνεργασία μεταξύ Μαζιώτη και Ξηρού, λέγοντας: «Το ότι κάθε χτύπημα και κάθε βόμβα έχει στοιχεία που επιτρέπουν κάποιες υποθέσεις εργασίας από τις ανακριτικές αρχές είναι απολύτως έτσι. Θα μου επιτρέψετε όμως να μην μπω εγώ σε καμία σεναριολογία, είτε σε καμία παροχή πληροφορίας. Είναι θέματα στα οποία ο αρμόδιος υπουργός όσο λιγότερα λέει, τόσο καλύτερα».