Με το ποτήρι που άλλοι το βλέπουν μισοάδειο και άλλοι μισογεμάτο μοιάζει η εμπορική κίνηση του Πάσχα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΣΕ, Βασίλης Κορκίδης κάνει λόγο για μείωση της τάξεως του 10% σε σχέση με πέρυσι: «Σε πολλές πόλεις η εμπορική κίνηση παρουσιάζεται μειωμένη κατά -10% από πέρυσι, ενώ στις τουριστικές περιοχές παρατηρείται ικανοποιητική κίνηση λόγω Καθολικού Πάσχα και της έναρξης της τουριστικής περιόδους νωρίτερα απ’ ότι συνήθως».

Ο κ. Κορκίδης δήλωσε ότι συγκεκριμένα για χθες, Κυριακή των Βαΐων, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης αφού είναι η πρώτη Κυριακή των Βαΐων με ανοικτά τα μαγαζιά.

«Εάν θεωρήσουμε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε ουσιαστικά η εορταστική Πασχαλινή κίνηση, τότε μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν λίγοι ευχαριστημένοι και πολλοί δυσαρεστημένοι, αφού στη καλύτερη περίπτωση η κατανάλωση κινήθηκε στα περυσινά χαμηλά επίπεδα» είπε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το δώρο του Πάσχα δεν έχει καταβληθεί ακόμη στον ιδιωτικό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί έως τη Μεγάλη Τετάρτη και υπάρχουν σημαντικές προσδοκίες από τους εμπόρους ότι μπορεί να δώσει μια μικρή ανάσα στην αγορά.