«Μπορούμε να το ονομάσουμε “η μεγάλη επιμήκυνση”».

Με αυτή την πρόταση ξεκινά δημοσίευμα του με τίτλο «H “μεγάλη επιμήκυνση” για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους το Reuters.

To διεθνές πρακτορείο τονίζει ότι οι ευρωπαίοι εταίροι ετοιμάζονται για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους χωρίς να διαγράψουν τα δάνειά τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προετοιμάζεται επιμήκυνση στην διάρκεια αποπληρωμής, από τα 30 στα 50 χρόνια, και με μείωση επιτοκίων.
eeee.jpg
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η χώρα μας κατάφερε την περασμένη εβδομάδα να επιστρέψει στις αγορές για πρώτη φορά από το 2010, ωστόσο η οικονομία παραμένει «θρυμματισμένη» και η Ελλάδα «απέχει πολύ ακόμη από το να μπορεί να καλύψει τις χρηματ��δοτικές της ανάγκες». Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η επιτυχής έξοδος στις αγορές και δη με καλό επιτόκιο την παραμονή της επίσκεψης της Μέρκελ οφείλεται εν πολλοίς στην προσμονή των επενδυτών για επίσημη ελάφρυνση του χρέους.

«Η ελάφρυνση του χρέους έχει προεξοφληθεί και η αγορά αναμένει η Ελλάδα να αναβαθμιστεί γρήγορα από τους οίκους αξιολόγησης» εξηγεί στο Reuters o Αλεσάντρο Τζιανσάντι, ανώτερος στρατηγικός ανα��υτής της Τράπεζας ING στο Άμστερνταμ