​Με δείπνο στο εστιατόριο «Η Στροφή» που έχει εξαιρετικό φαγητό και θέα στην Ακρόπολη ολοκληρώθηκε όπως σας γράψαμε σε χθεσινή ανάρτηση η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Προηγουμένως, ο πρωθυπουργός συνόδευσε υπό βροχή (και φυσικά υπό… ομπρέλες) την καγκελάριο της Γερμανίας σε περίπατο στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
menou.jpg
Στο δείπνο τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Χρ. Λαζαρίδης και ο επίσης σύμβουλος του κ. Σαμαρά κ. Στ. Παπασταύρου.

Αλήθεια όμως τι περιλάμβανε το μενού στο δείπνο;

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Μέρκελ έφαγε κατσικάκι ενώ ο Αντώνης Σαμαράς προτίμησε τη σφυρίδα.
110414152415_5548.jpg
Εκτός από αυτά το εκλεκτό τραπέζι γέμισε με χωριάτικες σαλάτες, τυροκαυτερή, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, φέτα τηγανιτή σε φύλλο ��ρούστας με μέλι και σουσάμι και σπανακόπιτα. Όλα αυτά ήταν τα ορεκτικά που λέμε. Ίσα ίσα για να τους ανοίξει η όρεξη.

Για τα κυρίως πιάτα είχαν τις εξής επιλογές: κατσικάκι στη λαδόκολλα με γραβιέρα και τομάτα, μοσχαράκι κοκκινιστό στο πήλινο με πατάτες λαχανικά και τυριά και φιλέτο σφυρίδας στη σχάρα με βραστές πατάτες και λαχανικά.

Γλυκάκι δεν έφαγαν αν και όπως βλέπετε στο μενού περιλαμβανόταν καρυδόπιτα με παγωτό και γλυκό του κουταλιού….
110414152414_4241.jpg
Μάλλον θα τους έπεσαν βαριά τα προηγούμενα πιάτα…

Η καγκελάριος κατευθύνθηκε αμέσως μετά το δείπνο στο αεροδρόμιο «Ελευθέ��ιος Βενιζέλος» προκειμένου να επιστρέψει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος της Γερμανίας αυθημερόν στο Βερολίνο.