Με δείπνο στην περιοχή της Ακρόπολης ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα.

Προηγουμένως, ο πρωθυπουργός συνόδευσε υπό βροχή (και φυσικά υπό… ομπρέλες) την καγκελάριο της Γερμανίας σε περίπατο στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από όπου θαύμασε, έστω και από απόσταση, την Ακρόπολη.

Ακολούθησε το δείπνο στο εστιατόριο (με τη μάλλον συμβολική για την περίσταση ονομασία) «Η Στροφή», το οποίο επίσης έχει θέα στην Ακρόπολη.

Στο δείπνο τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Χρ. Λαζαρίδης και ο επίσης σύμβουλος του κ. Σαμαρά κ. Στ. Παπασταύρου.

Το μενού στο δείπνο περιελάμβανε τελικά «κλασσική ελληνική κουζίνα» και συγκεκριμένα χωριάτικη σαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, κατσικάκι στη λαδόκολλα και καρυδόπιτα ως επιδόρπιο στο τέλος.

Η καγκελάριος κατευθύνθηκε αμέσως μετά το δείπνο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να επιστρέψει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος της Γερμανίας αυθημερόν στο Βερολίνο.