Νέα αλλαγή του πολιτικού σκηνικού με μικρό προβάδισμα της ΝΔ δείχνει γκάλοπ της Rass για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά, που θα δημοσιευθεί στο αυριανό της φύλλο.

Η ΝΔ φαίνεται στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση (που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 και 10 Απριλίου) να κάνει «απόσβεση» για την υπόθεση Μπαλτάκου χάρη στην έξοδο στις αγορές, ενώ η Χρυσή Αυγή υποχωρεί στην τέταρτη θέση, με το Ποτάμι να είναι τρίτο με διαφορά ασφαλείας. Στα αξιοσημείωτα και ότι οι ΑΝΕΛ, με ποσοστό 3,0%, υποχωρούν κάτω από την Ελιά (4,0%), ενώ μόλις 2,0% είναι το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται πλέον, με οριακή διαφορά, κατά 0,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσοστά των κομμάτων είναι για την ακρίβεια: ΝΔ 21,4%, ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, ΠΟΤΑΜΙ 10,4%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,1%, ΚΚΕ 5,2%, ΕΛΙΑ 4,0%, ΑΝΕΛ 3,1%, ΔΗΜΑΡ 2,0%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4,6%, ΛΕΥΚΟ 2,0%. Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει αδιευκρίνιστη ψήφος (20,1%).

Με σαφώς μεγαλύτερη διαφορά προηγείται στην καταλληλότητα ο Αντώνης Σαμαράς του Αλέξη Τσίπρα, το 46,6% όσων ψηφίζουν «Ποτάμι» απαντούν ότι το κάνουν από διαμαρτυρία, το 54,4% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, αλλά να εξαντληθεί η παρούσα τετραετία, ενώ το 60,1% θεωρεί τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση.

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι πάντως(50,0%) θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, έναντι 40,3% που πιστεύει ότι θα έρθει πρώτη η ΝΔ.