​Με ένα εκτενές άρθρο με το οποίο θέτει το δίλλημα «Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την Μέρκελ» ο Αλέξης Τσίπρας «καλοσωρίζει» την Γερμανίδα Καγκελάριο στην Αθήνα.

«Η επίσκεψη Μέρκελ στην πρωτεύουσα των μνημονίων επαναφέρει στο προσκήνιο το αδιέξοδο που δημιούργησαν όσοι παρέλαβαν την Ευρώπη των λαών και την μετέτρεψαν σε εργαλείο των αγορών» επισημαίνει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντα��τών, τονίζοντας πως η κ. Μέρκελ έρχεται να κάνει προεκλογική εκστρατεία για τον εκλεκτό της στην Ευρώπη, ενώ λόγω της απαγόρευσης συγκεντρώσεων δεν θα δει τα αποτελέσματα της πολιτικής της.

Ο κ. Τσίπρας καλεί την κ. Μέρκελ «τις λίγες ώρες που θα μείνει στην Αθήνα, να μην περιοριστεί στις συναντήσεις της με επιχειρηματίες, καλό θα ήταν να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο για να διαπιστώσει την τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νευραλγικός τομέας της υγείας ή ένα σχολείο ή να περπατήσει σε έναν κεντρικό δρόμο για να δει τα λουκέτα στα καταστήματα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η χώρα τελεί υπό ανθρωπιστική κρίση και κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και υπογραμμίζει ότι η λιτότητα πρέπει να τερματιστεί κι ότι πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα της χώρας, ειδικά στο ζήτημα του χρέους, μια λύση όπως αυτή που ίσχυσε για τη Γερμανία το 1953, δηλαδή Διεθνή Διάσκεψη για το χρέος.

Παράλληλα, θέτει και το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, λέγοντας πως υπάρχουν εκκρεμότητες μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας τις οποίες ο Πρωθυπουργός «δε θα θέσει στο τραπέζι».

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας καταλήγει ότι στις επικείμενες ευρωεκλογές η ευρωπαϊκή Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Γαλλία όπου θα έχει επαφές στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Κομισιόν.