​Για την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, το χρέος αλλά και την υπόθεση Μπαλτάκου μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

«Η έξοδος στις αγορές είναι μια προπαρασκευαστική κίνηση, προκειμένου να δείξουμε ότι ανακτάται η αξιοπιστία της χώρας και ότι αυτό το λένε πλέον οι οικονομικοί παράγοντες», είπε ο κ. Βορίδης στον Ν.Χατζηνικολάου και τον Real fm.

Σε ερώτηση σχετικά με εκείνους που συνδέουν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με τις επερχόμενες εκλογές, ο κ.Βορίδης είπε: «Οι αγορές δεν ενδιαφέρονται για το αν έχει εκλογές η Ελλάδα ή όχι. Λένε ότι αυτό δεν έχει αντικειμενική βάση, αλλά ότι έχει έναν πολιτικό χειρισμό. Αν ήταν ένας πολιτικός χειρισμός ο οποίος απλώς κοίταζε τις εκλογές, δεν θα είχε ανταπόκριση στην αγορά. Για να έχουμε την ανταπόκριση που είχαμε…» .

«Εδώ έχουμε αρχίσει και ψειρίζουμε τη μαϊμού. Βγήκαμε στις αγορές και βγήκαμε με κάτι το οποίο ο διεθνής οικονομικός Τύπος ομολογεί ότι ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Όλοι ομολογούν ότι ήταν επιτυχία, εκτός από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

«Η αποκλιμάκωση του χρέους, έχει περίπου προεξοφληθεί. Παντού στον κόσμο αυτό το θέμα έχει λυθεί, εκτός από το μυαλό του κ. Τσίπρα. Να βοηθήσουμε όλοι να του το λύσουμε. Όταν το έχει λύσει όλος ο κόσμος αυτό;», σχολίασε ο κ. Βορίδης, επισημαίνοντας πως «για το χρέος έχουν γίνει όλες οι προπαρασκευαστικές κινήσεις ώστε να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις»

Αναφερόμενος στο κατοχικό δάνειο, ο κ.Βορίδης υποστήριξε «ότι γίνεται σοβαρή δουλεία από την κυβέρνηση, στο θέμα της νομικής θεμελίωσης και τεκμηρίωσης του θέματος».

«Όσο πιο θεμελιωμένο από νομικής άποψης είναι το θέμα, τόσο καλύτερα μπορεί να αντιμετωπιστεί από την Γερμανική κυβέρνηση», σχολίασε .

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα Μπαλτάκου, ο κ.Βορίδης τόνισε πως το θέμα έχει κλείσει, εκφράζοντας παράλληλα την στήριξη του στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη κκ Αθανασίου και Δένδια.