​Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα φτάσει το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα για ολιγόωρη επίσκεψη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Με φόντο την επιτυχημένη πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια, η κ.Μέρκελ θα πατήσει σε ελληνικό έδαφος γύρω στις τρεις το μεσημέρι για να μετάσχει από κοινού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες και εκπροσώπους μικρομεσαίων κυρίως start up επιχειρήσεων.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι από κοινού με την κ. Μέρκελ να σηματοδοτήσουν τη σημασία που αποδίδουν από εδώ και πέρα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά αναμένει δηλώσεις στήριξης από την Γερμανίδα Καγκελάριο μετά και την έξοδο της χώρας στις αγορές, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την απομείωση του ελληνικού χρέους το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μέρκελ θα αναφερθεί και στην εκκίνηση του Αναπτυξιακού Ταμείου, που φιλοδοξεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και το οποίο έχει αποφασίσει να χρηματοδοτήσει και η Γερμανία.

Στις 5.30 μ.μ. η Γερμανίδα καγκελάριος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπο�� θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μαζί με τον κ. Σαμαρά, ενώ λίγο πριν αναχωρήσει για τη Γερμανία, θα γευματίσει, δοκιμάζοντας ελληνικές λιχουδιές σε άγνωστη για λόγους ασφαλείας …..τοποθεσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος θα δειπνίσουν στην Πλάκα, ώστε να τους δοθεί και η ευκαιρία να θαυμάσουν τα στενά της παραδοσιακής συνοικίας του κέντρου της πόλης.