Την επίλυση του χρονίζο��τος προβλήματος των τεσσάρων υποβρυχίων του πολεμικού ναυτικού, ανακοίνωσε στη Βουλή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναπτύσσοντας τη σχετική τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών πιστοποίησης και επιχειρησιακής ένταξης των υποβρυχίων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ο κ. Αβραμόπουλος, δήλωσε στην παρέμβασή του πως με την τροπολογία «μπαίνει οριστικό τέλος στην περιπέτεια των υποβρυχίων». Το ελληνικό Δημόσιο τήρησε αυστηρή στάση απέναντι στην ιδιοκτησία των ναυπηγείων, απαιτώντας την επιστροφή του συνόλου των ποσών που κατέβαλε το Δημόσιο την περίοδο 2010-2011, ύψους 360 εκ. ευρώ, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

«Το Δημόσιο θα διεκδικήσει την είσπραξη και του τελευταίου ευρώ απ' τους ιδιοκτήτες των ναυπηγείων καθώς ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο από τη σύμβαση των υποβρυχίων» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Με το αδιάθετο ποσόν των 75,5 εκ. ευρώ στοχεύουμε στο να ολοκληρώσουμε τις εργασίες και, εφόσον μας δικαιώσουν τα δικαστήρια για την είσπραξη των ποσών, θα έχουμε μια σημαντική μείωση του τελικού κόστους ναυπήγησης των υποβρυχίων, ακόμα και σε σχέση με το συμβατικό τίμημα».