Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση για την έξοδο της χώρας στις αγορές.

«Η έξοδος στις αγορές, με δεδομένο ότι το χρέος παραμένει μη βιώσιμο, απαντά στα πολιτικά και επικοινωνιακά προβλήματα της κυβέρνησης. Έρχεται να στηρίξει μόνο το νέο “success story”, καθώς μέχρι πριν λίγες μέρες ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι η χρηματοδότηση του κράτους είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Η έξοδος στις αγορές, όμως, δεν απαντά στο πρόβλημα ότι δανειζόμαστε για να αποπληρώσουμε παλιά χρέη και όχι για την ανάπτυξη και το πώς θα ξεφύγουμε από την παγίδα χρέους» αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επικοινωνιακή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές δεν μπορεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί στα ύψη και �� πατρίδα μας έχει γεμίσει εκατομμύρια ανέργους και φτωχοποιημένους συμπολίτες μας» σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

«Καθόλου τυχαίο ότι το γεγονός αυτό ήλθε μετά την συνταρακτική αποκάλυψη του γνωστού «βίντεο Μπαλτάκου», προκειμένου να καλύψει την βρώμα και δυσωδία που κατέκλυσε την δημόσια ζωή της χώρας. (…) Δύο λόγια για την περίφημη έξοδο στις αγορές, την οποία μας εμφανίζουν σαν σωτήρια και έξοδο από την κρίση. 2 με 2,5 δισεκατομμύρια ήθελαν και τους προσφέρονται… 20! Όλοι οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι συνέρρευσαν για το γλέντι, για το μεγάλο ξεπούλημα. (…) Πανηγυρίζει ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς και οι λακέδες τους. Δεν πανηγυρίζουν όμως τα εκατομμύρια των Ελλήνων πουν ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, δεν πανηγυρίζουν τα εκατομμύρια των ανέργων, δεν πανηγυρίζει η πραγματική οικονομία που συνεχώς συρρικνώνεται» αναφέρει από την πλευρά του σε μήνυμα από τις φυλακές Κορυδαλλού ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Έξοδος στις αγορές δε σημαίνει και έξοδος από την κρίση» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κο��βέλης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα χρέος δυσανάλογο σε σύγκριση με το ΑΕΠ της χώρας και σε πολύ υψηλότερα μεγέθη από αυτά του 2010, όταν η Ελλάδα μπήκε στον μηχανισμό στήριξης, και υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, με χρονική επιμήκυνση και περιορισμό των επιτοκίων.

«Αυτά τα δανεικά, όπως και τα προηγούμενα, θα πάνε για τη στήριξη του κεφαλαίου, την ανάκαμψη της κερδοφορίας του και όχι για τις λαϊκές ανάγκες. Για τα νέα δανεικά έχει μπει υποθήκη η ζωή και το μέλλον του λαού και των παιδιών του, το τσάκισμα των δικαιωμάτων του. Η κυβέρνηση λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι με την έξοδο στις αγορές η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και φεύγει από την εποπτεία και την επιτήρηση. Γιατί η ΕΕ έχει συγκροτήσει μηχανισμούς επιτήρησης για όλες τις χώρες, ανεξάρτητα εάν έχουν ή δεν έχουν μνημόνια, αν έχουν υψηλό ή χαμηλό χρέος, αν δανείζονται με 2 ή με 6%», υπογράμμισε ο γ. γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.