​Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές "ανέβασε" το πολιτικό θερμόμετρο στην Βουλή. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντάλλαξαν εκατέρωθεν πυρά με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει στις καταγγελίες περί κάλπικης εξόδου που εξυπηρετεί κυβερνητικές προεκλογικές σκοπιμότητες και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να μιλούν για τέλος των μνημονίων και ήττα του λόμπι της δραχμής.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη αναφέρθηκε στην απουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναλάβει τα θέματα εθνικής οικονομίας υποστηρίζοντας ότι «προφανώς θα ήταν απασχολημένοι με την εκστρατεία επιχείρηση αποδόμησης της χώρας».

«Βλάπτετε την χώρα» τόνισε η κ.Βούλτεψη, απαντώντας στους ισχυρισμούς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλη για προεκλογικές σκοπιμότητες ώστε «να μην γίνει κούρεμα του ελληνικού χρέους και να περάσουν Σαμαράς- Βενιζέλος το κάβο των εκλογών» .

«Ξαφνικά οι διεθνείς αγορές συνωμότησαν για να βγει δήμαρχος στην Αθήνα;» διερωτήθηκε η κ. Βούλτεψη ενώ αναφορικά με ξένα δημοσιεύματα περί ψεύτικης εξόδου που επικαλέστηκε ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε «επέλεξε να αναγνώσει μόνο τα αρνητικά δημοσιεύματα. Επέλεξαν αρθρογράφους που συστηματικά πλήττουν την χώρα καθ όλη την διάρκεια της κρίσης»

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι «η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για εμάς καθώς το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας της εξόδου στις αγορές ανήκει στο ΠΑΣΟΚ».

«Είμαστε εδώ αποδεκατισμένοι βαθύτατα πληγωμένοι. Είμαστε όμως εδώ για να πούμε ότι τον πόλεμο τον κερδίσαμε. Οι δυνάμεις της δημαγωγίας, του λόμπι της δραχμής ηττήθηκαν συντριπτικά και δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν και να βρουν φωνή στην πολιτική» είπε ο κ.Κουκουλόπουλος, καλώντας «τα ΜΜΕ να κάνουν σεμινάριο στον ελληνικό λαό πως ορίζεται Συνταγματικά η ασύντακτη χρεοκοπία».

Παράλληλα, ο κ.Κουκουλόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας έπιασε ο πόνος τώρα για το επιτόκιο. Θέλετε κ�� άλλο μνημόνιο. Κλαίτε γιατί βγαίνουμε από το μνημόνιο και κατέπεσε η θεωρία σας» και συμπλήρωσε «Που είναι τώρα τα περί δοσίλογων... Να δούμε σήμερα ποιος είναι δοσίλογος με αυτή τη λογική».

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ ο κ. Νότης Μαριάς ρώτησε για τους όρους εγγύησης των ομολόγων και υποστήριξε ότι «η έξοδος στις αγορές δεν είναι αυτοσκοπός» ενώ ο κ. Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) παραδέχθηκε ότι κερδήθηκε μια μάχη «όχι όμως ο πόλεμος».