​«Τα καταφέραμε. Ανοίξαμε τον δρόμο για φθηνότερο δανεισμό. Την επόμενη φορά θα δανειστούμε με μικρότερα επιτόκια» τόνισε ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς σε τηλεοπτικό μήνυμα του, σχολιάζοντας την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά από 4 ολόκληρα χρόνια.

«Με την αποκατάσταση τις εμπιστοσύνης των αγορών θα μειωθεί το συνολικό κόστος δαν��ισμού για την χώρα» πρόσθεσε ο κ.Σαμαράς, τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό χρέος θα μειωθεί περισσότερο.

«Θα δανειζόμαστε με πολύ χαμηλότερα επιτόκια» διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας «πως ανοίξαμε την πόρτα στον φυσιολογικό δανεισμό με επιτόκια χαμηλότερα από αυτά που δανείζονται άλλες χώρες»

Ο κ.Σαμαράς αφού ευχαρίστησε τους Έλληνες, εξαπέλυσε επίθεση σε όλους εκείνους που δεν πίστευαν στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και την κρίση.

«Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους Έλληνες, αφήνουμε κάποιους στην κακομοιριά και την μιζέρια τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα αποτέλεσματα των οικονομικών εξέλιξεων θα αρχίσουν πολύ σύντομα να φαίνονται στην καθημερινότητα του λαού.

«Πολλοί είναι εκείνοι που δεν είχαν πιστέψει ποτέ αυτή την επιτυχία, πολλοί την ειρωνεύθηκαν αρχικά, προσπάθησαν να την αμφισβητήσουν στη συνέχεια, ακόμα και τώρα αντιδρούν με μιζέρια σαν να λυπούνται που τα κατάφερε η χώρα, σαν θα θλίβονται που οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο και βγαίνουμε από την κρίση, σαν να παρακαλούσαν να έλθει κι άλλο μνημόνιο και τώρα τα ’χουν χαμένα γιατί η έξοδος στις αγορές διαψεύδει όσους προεξοφλούσαν νέο Μνημόνιο» πρόσθεσε.

Ο κ.Σαμαράς παραδέχτηκε ωστόσο πως «έχουμε ακόμη δρόμο για να βγούμε από την κρίση», ενώ αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους και σε όσους όπως είπ�� «θλίβονται και λυπούνται που οι θυσίες του λαού έπιασαν τόπο», τόνισε πως «η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές τους διαψεύδει».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε και τους βουλευτές που όπως τόνισε στήριξαν δύσκολες αποφάσεις και γενναίες μεταρρυθμίσεις, στέλνοντας τέλος μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας.

«Φτάσαμε ως εδώ με τέσσερα πράγματα: Με πίστη στη δύναμη του Έλληνα. Με σχέδιο, με σκληρή προσπάθεια και με σοβαρότητα. Και με σκληρές διαπραγματεύσεις. Αλλά κυρίως, με πίστη σ’ αυτά που μπορεί να καταφέρουν ενωμένοι Έλληνες. Γι’ αυτό και σήμερα, θέλουμε τους Έλληνες πιο ενωμένους από ποτέ. Και πιο αποφασισμένους να περιφρουρήσουν και τις θυσίες που έκαναν ως τώρα και τα αποτελέσματα που τώρα εμφανίζονται. Με ενωτικό πνεύμα λειτούργησε αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας. Και ενωμένη πέτυχε αυτά που πέτυχε. Ενωμένοι θα συνεχίσουμε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΒΙΝΤΕΟ STAR