Με φόντο μια μεγάλη ελληνική σημαία και με φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και του ίδιου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παρουσίασε την ΠΑΤΡΙΔΑ, το νέο πολιτικό του κόμμα, το οποίο αρχικά είχε ξεκινήσει το 2012 ως Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού.

patrida.jpg

Μιλώντας σε μια αίθουσα γεμάτη από οπαδούς του, ο κ.Ψωμιάδης επανέλαβε ότι θα διεκδικήσει μια θέση στην Ευρωβουλή, παρομοίασε τον εαυτό του με τον Ουρουγουανό ποδοσφαιριστή Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος έπεσε, τσαλαπατήθηκε, αλλά ξανασηκώθηκε.

800px-Pablogarcia.jpg
O κ.Ψωμιάδης άφησε αιχμές για τον Σταύρο Θεοδωράκη, τονίζοντας πως αν ήταν εκείνος στην Θεσσαλονίκη και παρουσίαζε το δικό του κόμμα του θα υπή��χαν «ποτάμια» δημοσιογράφων.

Ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε πως η "ΠΑΤΡΙΔΑ" ήρθε για να ενώσει και όχι για να διχάσει. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής εξαπέλυσε επίθεση κατά κυβέρνησης, του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά "ο κ. Βενιζέλος έχει ένα ρόλο Ναπολέοντα" ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή Νέα Δημοκρατία γενόσημο της "Πολιτικής Άνοιξης".

«Με έφαγαν τα μεγάλα αφεντικά... Ο κ. Σαμαράς δεν φέρθηκε αντρίκεια σε έναν άνθρωπο που πάλεψε για να είναι εκείνος σήμερα πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς γράφει την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας» είπε ο κ. Ψωμιάδης, προσθέτοντας πως «την Ελλάδα την κυβερνάνε πολιτικά σκουπίδια».

Ο κ.Ψωμιάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη ΝΔ, το κόμμα που ανδρώθηκε πολιτικά όπως είπε, αλλά με διαφορετικό πρόσωπο στην ηγεσία, ενώ άφησε αιχμές και για την τροπολογία Μιχελάκη που καταργεί τα εμπόδια στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ο κ. Ψωμιάδης ανακοίνωσε πως ξεκινάει ο προεκλογικός του αγώνας και πως με ένα βανάκι θα γυρίσει όλη την Ελλάδα για να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών και να τους πείσει να τον εμπιστευτούν για μια θέση στην Ευρωβουλή.

ΒΙΝΤΕΟ - Thestival