«Το μεγάλο γεγονός της ημέρας είναι η επάνοδος της χώρας στις αγορές που δίνουν αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς που δεν πίστευαν την επιστροφή της Ελλάδας. Οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα με επιτόκιο καλύτερο από το προσδοκώμενο» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε.Βενι��έλος.

«Η Ελλάδα επανέρχεται στην ομαλότητα και την κανονικότητα και αυτό γίνεται χάρη στις θυσίες και τους κόπους των Ελλήνων πολιτών και για αυτό τους αξίζει ένα τεράστιο ευχαριστώ» είπε ο κ.Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά.

«Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση» πρόσθεσε ο κ.Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι πολύ σύντομα το βιοτικό επίπεδο της χώρας θα επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν πριν από το 2010.

«Γλιτώσαμε την καταστροφή και την χρεοκοπία. Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέραμε. Θα αποκαταστήσουμε αδικίες. Πρόκειται για τεράστια επιτυχία…. Είναι μια πολιτική επιτυχία μεγαλύτερη από την προσδοκώμενη. Η Ελλάδα γυρίζει στις αγορές με έναν τρόπο εφάμιλλο να μην πω καλύτερος από τον τρόπο με τον οποίο γύρισε η Ιρλανδία και η Πορτογαλία με ίδιους ή και με καλύτερους όρους» τόνισε ο κ.Βενιζέλος, κατηγορώντας όσους λυπούνται για την επιστροφή της χώρας στις αγορές και στην ομαλότητα.

«Θα πρέπει να ντρέπονται. Αντί να χαίρονται με την χαρά της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας …. λυπούνται γιατί ζουν πολιτικά ως παράσιτα του μνημονιού» τόνισε με νόημα ο κ.Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας πως το πλεόνασμα θα διανεμηθεί στους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη με απλό και δίκαιο τρόπο.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του STAR Ν.Αρμένη σχετικά με την βιωσιμότητα του χρέους, ο κ.Βενιζέλος τόνισε πως «Αν το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο, οι αγορές δεν θα αγόραζαν ομόλογα».

«Είναι πλέον γραφικοί όσοι λένε πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο» είπε με νόημα.

Χουντής στο STAR: Ντροπή του

«Ντροπή του Βενιζέλου που είπε τόσες υπερβολές και τόσα ψέματα» σχολίασε στην εκπομπή του Star Live U, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντής ο οποίος μίλησε για "σκοπιμότητες" πίσω από την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Ο κ.Χουντής κατηγόρησε επίσης τον κ.Βενιζέλο με αφορμή τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για το μνημόνιο καθώς όπως τόνισε η χώρα βγαίνει από το Μνημόνιο το 2016 και όχι τώρα .