Λίγη ώρα πριν ανοίξει το βιβλίο προσφορών στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσουν για την εντυπωσιακή υποδοχή που επεφύλαξαν οι διεθνείς επενδυτές στην προσπάθεια της Ελλάδας να βγει στις αγορές αλλά και τις λεπτομέρειες της αυριανής επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση επικρατεί ικανοποίηση, καθώς όπως λένε μετά τη σχεδόν έξι φορές υπερκάλυψη της προσφοράς από τις αγορές «ο στόχος -που δεν ήταν άλλος από το να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο από ��ην κρίση- επετεύχθη».

Παράλληλα από το Μαξίμου επισημαίνουν με νόημα ότι ακολουθεί η πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος, εντός του Απριλίου.

Οι εξελίξεις αυτές θεωρούν πως θα ανοίξουν τον δρόμο για την συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Το θέμα του χρέους αναμένεται να το θέσει και επίσημα ο κ.Σαμαράς στη Γερμανίδα καγκελάριο με δεδομένο ότι η κυβέρνηση επιμένει να ζητά μια επίσημη δήλωση, τουλάχιστον για την επίσημη έναρξη των συζητήσεων, από πλευράς δανειστών προ των εκλογών του Μαΐου.

Το σίγουρο είναι πως η χαρά στο Μαξίμου για την έξοδο της χώρας στις αγορές είναι μεγάλη, επισημαίνοντας με νόημα ότι αυτό που τώρα απομένει είναι τα θετικά αυτά νέα να φανούν στην καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά στα ασθενέστερα στρώματα.

BINTEO STAR