Πρώτη ανάρτηση: 10/04/2014 01:00

Το ότι είχε πολιτική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια και ότι του είχαν κάνει «κρούσεις» στο παρελθόν για να «κατέβει» στον πολιτικό στίβο, επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη για το «Ποτάμι». Παράλληλα, απάντησε σε όσους τον επικρίνουν για απουσία θέσεων, ενώ μίλησε και για την σχέση του με τα άλλα κόμματα.

Ανατρέχοντας στο πολιτικό του παρελθόν, ο κ. Θεοδωράκης εξομολογήθηκε πως στα μαθητικά του χρόνια είχε συνδικαλιστική δράση και ήταν ΠΑΣΟΚ. «Στα 17 μας βλέπαμε αλλιώς τα πράγματα. Μόλις βγήκε το ΠΑΣΟΚ, το ’81, με διέγραψαν για επαναστατικές ιδέες. Εγώ ονειρευόμουν ένα πολιτικό σύστημα αλά Τσε Γκεβάρα», ανέφερε.

«Υπήρξαν προτάσεις για να μπω στην πολιτική, πάντα από την αριστερή προοδευτική παράταξη. Δεν είχαμε σχεδιάσει το “Ποτάμι” κι αυτό φάνηκε νομίζω από τα πολλά μικρά λάθη που κάναμε τις πρώτες μέρες», συνέχισε, προσθέτοντας: «αυτό που είχαμε εξαντλήσει ήταν ότι πρέπει να γίνει κάτι καινούργιο, αλλά δεν είχαμε καθορίσει την φόρμα του. Το “νέο” δεν είναι κάτι που έρχεται από τον ουρανό, το “νέο” μπορεί να είναι μία σύνθεση. Εμείς παίρνουμε ιδέες από ανθρώπους που κάποια πράγματα τα έχουν ξαναπεί, αλλά έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε αυτές τις απόψεις, να τις συνθέσουμε και να τις υλοποιήσουμε. Οι άλλοι δεν μπορούν και είναι φανερό».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της κίνησης «Το Ποτάμι» απάντησε στις επικρίσεις ότι δεν έχει θέσεις λέγοντας πως οι πολιτικές θέσεις πρέπει να είναι πάντα υπό διαμόρφωση και διερωτήθηκε ρητορικά ποιος γνωρίζει τις θέσεις των άλλων κομμάτων π.χ. για την φοροδιαφυγή.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που θέλουν τρίτο κόμμα το «Ποτάμι», ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε «δεν με βαραίνει η ευθύνη γιατί έχω γνωρίσει τα επιτελεία των αρχηγών των άλλων κομμάτων. Και τους γνωρίζουμε και τώρα ποια είναι τα επιτελεία τους, ποιοι είναι τα δεξιά τους χέρια ή τα αριστερά τους χέρια. Τους ξέρω τους ανθρώπους αυτούς, δεν νιώθω κανένα δέος».

«Πριν από τις εκλογές, πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς με τον κόσμο. Ανοιχτοί και ειλικρινείς με τους πολιτ��κούς μας αντιπάλους. Εγώ δεν έχω ονοματίσει ακόμα κανέναν ως εχθρό μου. Και δε θα το κάνω», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε: «ας με θεωρούν οι άλλοι εχθρό τους. Εγώ δεν είμαι εχθρός του πολιτικού συστήματος, είμαι αντίπαλος του πολιτικού συστήματος. Εννοώ ότι με κάποιους από αυτούς μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας. Και αυτό πρέπει να σκέφτεται ένας πολιτικός. Δεν πρέπει να σκέφτεται πώς θα ικανοποιήσει την παρέα του και το κόμμα του».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν άνθρωποι πίσω από εκείνον, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε… κοιτώντας πίσω από την καρέκλα του, ενώ, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ανέφερε: «νιώθω ότι οι αριστεροί σε κάποια πράγματα είναι σύμμαχοί μας. Είμαι πολύ πιο αυστηρός με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι γιατί είμαι αυστηρός με αυτές τις δυο ιδεολογίες, αλλά γιατί αυτά είναι τα κόμματα εξουσίας σήμερα. Με αυτούς θα ασχοληθώ. Με αυτούς θα πρέπει να βρω κάποιες απαντήσεις αύριο».

Δείτε στο βίντεο ένα απόσπασμα από την συνέντευξη!