Επίθεση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, για την κριτική που άσκησε στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές (λόγω αυξημένων επιτοκίων) εξαπέλυσε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, η οποία ασκεί παράλληλα κριτική στον… πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τις παλαιότερες θέσεις του έναντι του Μνημονίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Από το 2010 και μετά, και ως ΠΑ.ΣΟ.Κ, αλλά και ως κοινωνία μάθαμε πολλά. Μάθαμε από τον κύριο Σαμάρα, πως το μνημόνιο 1, που καταψήφισε ήταν καταστροφή, αλλά το μνημόνιο 2 κλπ που υπερψήφισε, ήταν ευλογία για τον τόπο. Μάθαμε από τον κύριο Τσίπρα, πως "αριστερή" αντιπρόταση είναι άλλα να λες στο Τέξας, κι άλλα στην πλατεία Συντάγματος. Μάθαμε επίσης, πως η "χούντα δεν τελείωσε το ‘73", πως για όλα φταίει το ΠΑ.ΣΟ.Κ., για τα εξοχικά πρώην υπουργών και τα επιδόματα ανηλίκων βουλευτών, αλλά και για τη στατιστική απάτη, που χρέωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην 6ετία Καραμανλή.

Σήμερα, μάθαμε από τον κύριο Παπαδημούλη, πως η έξοδος της χώρας στις αγορές θα είναι "ακριβότερη" από το επιτόκιο με το οποίο μας δανείζει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. Μάθαμε, πως με 1,5% επιτόκιο οι ευρωπαίοι δεν είναι τοκογλύφοι και το μνημόνιο τόσο κακό... Αυτό που δεν μάθαμε είναι τι προτείνει ο κ. Παπαδημούλης.

Και τώρα όντας σοφότεροι, αναρωτιόμαστε: άραγε, τι θα γίνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χωρίς μνημόνιο;

Υ..: Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως κάναμε ένα λάθος. Όταν ο κύριος Τσίπρας έλεγε πως θα κάνει συμφωνία υπέρ της χώρας και με το διάολο, νομίσαμε πως αναφερόταν στον κύριο Καμμένο και το κόμμα των συνηγόρων των "αθώων" της Χρυσής Αυγής. Τώρα πια όμως, καταλάβαμε πως μάλλον εννοούσε τον κύριο Τόμσεν».