​Με το σακίδιο στην πλάτη ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης πήγε στις Βρυξέλλες προκειμένου να βρει το ευρωπαϊκό κόμμα που θα αποτελέσει «καταφύγιο» για το ΠΟΤΑΜΙ στην ευρωβουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE), Γκι Φέρχοφστατ, τον υποψήφιο των Ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν και νυν πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και την συμπρόεδρο των Οικολόγων Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ρεμπέκα Χαρμς.

Και οι τρεις πολιτικοί του εξέφρασαν την πεποίθηση πως «την βραδιά των ευρωεκλογών ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για τους συσχετισμούς δυνάμεων μεταξύ των πολιτικών ομάδων, ανάλογα με το που θα επιλέξει να ενταχθεί», τονίζοντας ωστόσο πως «δεν κατάλαβαν γιατί στην Ελλάδα πιέζουν τον κ.Θεοδωράκη να πει με ποιον θα πάει».

«Το βράδυ των εκλογών η Ευρώπη θα περιμένει το ΠΟΤΑΜΙ για να δει αν θα πάει προς τον Γιούνκερ ή τον Σουλτς» εκτίμησαν οι κκ Σπουλτς και Φέρχοφστατ, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευση τους με τα παλιά κόμματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ.Θεοδωράκης έχει αποφασίσει πάντως να επιλέξει τον πολιτικό σχηματισμό που θα ενταχθεί μετά τις ευρωεκλογές.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του κ.Πάγκαλου πως θα ψηφίσει «το ΠΟΤΑΜΙ» ο κ.Θεοδωράκης είπε με νόημα:«Είχε πει (εννοεί τον Πάγκαλο) ότι ο Θεοδωράκης είναι το τέρας της πολιτικής και σήμερα είπε ότι θα μας ψηφίσει… Ο Λαζόπουλος πάντως δεν θα ψηφίσει ΠΟΤΑΜΙ !!!»

Παράλληλα, ο κ.Θεοδωράκης μιλώντας στους δημοσιογράφους, αποκάλυψε πως πολλοί παλιοί κομματικοί ακόμη και πρώην βουλευτές, πρώην στελέχη οργανισμών ή ΟΤΑ προσπαθούν να μπουν στο ψηφοδέλτιο και στο κόμμα του.

«Προσπάθεια μας είναι όσοι μπουν στο ψηφοδέλτιο να είναι άξιοι να διαχειριστούν την θέση ακόμη και αν είναι επώνυμοι» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα του θα ζητήσει ντιμπέιτ υποψηφίων ανά θεματική ενότητα.