​«Μπροστά μας είναι η πιο κρίσιμη μάχη. Τρεις κάλπες, μια επιλογή. Να νικήσουμε, να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρισα.

«Στις 18 και στις 25 Μάη ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν» τόνισε και πρόσθεσε: «Στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας δίνουμε απάντηση, στέλνουμε το πιο ηχηρό μήνυμα. Το βράδυ της Κυριακής των εκλογών τελειώνουν κυβέρνηση και μνημόνια. Μια μεγάλη και αναμφισβήτητη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα είναι η αρχή τ��υ τέλους για το καθεστώς των μνημονίων».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις εξελίξεις με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου και άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, επαναλαμβάνοντας πως «δεν υπάρχει Μπαλτάκος γκέιτ αλλά Σαμαράς γκέιτ» .

Σχολιάζοντας το θέμα του συμψηφισμού του ΦΠΑ, ο κ.Τσίπρας είπε πως «ο συμψηφισμός της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή, δεν ξεπλένεται με τον συμψηφισμό του ΦΠΑ με τις οφειλές του Δημοσίου. Η παραίτηση -και όχι η αποπομπή- του Μπαλτάκου, δεν ξεπλένει την πιο ακραία δεξιά κυβέρνηση, που είχε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα την Παρασκευή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε μεταξύ άλλων: «Μπροστά μας έχουμε δύο δρόμους. Ο ένας είναι της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά. Ο άλλος είναι της ευρωπαϊκής αριστεράς και των κινημάτων. Της Ευρώπης των λαών, της πραγματικής Ευρώπης. Ψηφίζοντας Σαμαρά και Βενιζέλο, ψηφίζει Μέρκελ και Goldman Sachs. Ας το μάθει η κ. Μέρκελ».

Αυτή η χώρα, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, έχει νοικοκύρη και είναι ο λαός της, δίνοντας την δέσμευση πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα διεκδικήσει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις .«Και αν για λίγο, για τόσο δα, το πειραματόζωο δεν κατέλαβε το εργαστήριο πριν δύο χρόνια, θα το κάνει τώρα. Θα τεθεί θέμα και νέας γενιάς αποζημιώσεων, για αυτούς που με σχέδιο, με δόλο, κατέστρεψαν την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Θα τεθεί θέμα ισότιμης μεταχείρισης. Ό,τι έγινε στη Γερμανία για τη Γερμανία, θα γίνει τώρα στην Ελλάδα για την Ελλάδα. Θα τεθεί θέμα κουρέματος του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και θα μπει ρήτρα ανάπτυξης. Και όλα αυτά θα γίνουν γιατί στη μεθεπόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα, η κυρία Μέρκελ θα βρει απέναντί της κυβέρνηση αριστεράς, θα βρει ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, θα βρει μπροστά της τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.