​Την ανάγκη ενός εθνικού συμφώνου ανάκαμψης τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του συνεδρίου «Επιμελώς Επιχειρείν 2014».

«Βγαίνουμε από το μνημόνιο και αν κάποιοι θέλουν βαρβάρους πρέπει να τους αναζητήσουν αλλού» είπε ο κ.Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι «μέσα σε αυτό το τρίμηνο έχουμε μια εθνική προσπάθεια που δεν μπορεί να υποταχθεί σε κομματικά μέτρα».

«Το τρίμηνο που απομένει για να ολοκληρωθεί το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας είναι εξαιρετικά πυκνό. Κάθε μέρα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για το ελληνικό έθνος. Το πλεόνασμα που επιτεύχθηκε αφορά όλους τους πολίτες, αλλά πιστοποιείται και διεθνώς ότι επιτυγχάνεται δημοσιονομική εξυγίανση και κάθε χρόνο θα υπάρχουν πλεονάσματα», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αφού αναφέρθηκε στην ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, στο ΕΣΠΑ και την έναρξη μεγάλων έργων, όπως οι αυτοκινητόδρομοι, τόνισε πως «χρειαζόμαστε ένα εθνικό σύμφωνο ανάκαμψης με επανεξέταση όλων των σχέσεων των τεχνιτών διαιρέσεων της κοινωνίας των πολιτών».