​Πρώτη ανάρτηση: 08/04/2014, 23:22

Μικροένταση σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που αφορούσε σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις στον Καλλικράτη.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το άρθρο 21 του υπουργού Εσωτερικών , Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος με νομοσχέδιο ρύθμιζε θέματα του υπουργείου του.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 21 έδινε τη δυνατότητα στους δήμους με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να επιχορηγούν πολιτιστικούς κι άλλους φορείς που συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του τόπου με ποσά άνω του 1,5% επί των τακτικών εσόδων του δήμου.Κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κάτι τέτοιο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, καθώς πλέον συγκεκριμένοι πολιτιστικοί φορείς θα μπορούν να λαμβάνουν χορηγίες με ιλιγγιώδη ποσά και με ανεξέλεγκτο τρόπο

Επίσης και για το άρθρο 24 επικράτησε χαμός στην αίθουσα της Βουλής, με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, κ. Ντόλιο να δηλώνει πως καταψηφίζει το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ίδιου κόμματος, Πάρι Κουκουλόπουλο να δηλώνει πως η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι η υπερψήφιση του άρθρου.

Ωστόσο, ο κ. Κουκουλόπουλος ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη πριν από την ψήφιση του συνόλου να προχωρήσει σε κάποιες βελτιώσεις.

Το συγκεκριμένο άρθρο 24 προβλέπει πως οι αιρετοί των ΟΤΑ που παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη για πλημμέλημα, θα τίθενται σε αργία μόνο εάν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης. Επίσης θα τίθενται σε αργία όσοι έχουν διαπράξει κακούργημα αρκεί να υπάρχει πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η συγκεκριμένη ρύθμιση κρίνεται εύλογη ως λογική συνέχεια του τεκμηρίου της αθωότητας. Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ θέλει ο αιρετός που έχει διαπράξει αδίκημα να μπαίνει κατευθείαν σε αργία, χωρίς την προϋπόθεση της δικαστικής απόφασης.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Ντόλιος θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση απαλλάσσει ευθυνών τα δικά της παιδιά και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες εάν δεν υπάρξει βελτιωτική ρύθμιση ειδικά στην περίπτωση του κακουργήματος, τότε ο ίδιος θα ανεβάσει τους τόνους και θα προχωρήσει σε σκληρές δηλώσεις.

ΒΙΝΤΕΟ STAR